Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha van egy idősorom, amiben...

Ha van egy idősorom, amiben van egy oszcilláció, akkor azt hogyan tudom levonni belőle egyszerűen, hogy csak a rárakodó "zaj" maradjon meg?

Figyelt kérdés
Elöször arra gondoltam, hogy átereszetem egy megfelelő szűrőn, ami kiszűri azt a frekvenciát, de az szerintem nem jó, mert az fázistól függetlenül szűr, márpedig a jelnek egyféle fázisa van, és én nem szeretnék minden hasonló frekvenciakomponenst kiszűrni, csak a jelet.

2015. okt. 5. 14:31
 1/2 Wadmalac ***** válasza:
Nem tudom, elektronikailag hogyan kell megoldani, de elvileg az a módszer, hogy leszűröd a zajt, majd a kapott "tiszta" oszcillációt negálva hozzáadod az eredeti jelhez. Persze szinkronban. Így végeredményként csak a zaj marad.
2015. okt. 5. 14:48
 2/2 Wadmalac ***** válasza:
Vagy matematikai módszert keresel?
2015. okt. 5. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!