Mi lesz ha kétt supernova pont találkozik?
A szupernóva egy csillagrobbanás.
Két szupernóva találkozása első körben két csillag találkozása kellene hogy legyen. Plusz ezeknek még ugyanakkor kellene robbanós hangulatba jutni, aminek erőteljes életkor, összetétel, tömeg feltételei vannak, még azok alapján is ezer éveket szórhat az, hogy valójában mikor indul be a szupernóva.
Na most gondoljuk el, mekkora esélye van, hogy két csillag megfelelően közel van, egyformán szupernóvává alakulós feltételek adottak, plusz ez még egyszerre is történik meg.
A világegyetem életkora alatt nem történhet meg, statisztikai alapon nézve.
De ha meg is tudna történni, akkor mi van?
Lesz egy dupla olyan fényes szupernóva.
Ha elég közel vannak, gondolom némi minimális hatással lehetnek egymás pályájára és egymás kidobott anyagmennyiségének szétszóródására.
Ennyi.
Köszönöm a válaszokat.
3-as
Gondolj belle.
Végtelen idő allat szinte végtelen mennyiségű anyag és óriási nagy tér.
Hm láttok benne lehetőséget:?
Miért nem?
Egyszer csak összejöhet:)
Lehet, hogy nekem hiányosak az ismereteim, de én nem tudok iker-óriáscsillagról, amit már felfedeztünk volna. Csak olyan párosokról tudok, ahol csak az egyik tag óriáscsillag.
Szupernovát meg ilyen kis "snassz", Nap méretű csillag nem fog produkálni, még párban sem.
Innentől megkockáztatom a feltételezést, hogy az iker óriáscsillag állati ritka, vagy nincs is.
Próbálj meg sok kicsi valószínűséget összeszorozni, meglátod, milyen gyorsan tart a nullához.
Ez az iker óriáscsillag ötlet, ami még egyszerre akar szupernova is lenni, olyan végtelenül kicsi valószínűségű, hogy az univerzum élettartama alatt sem igen történhet meg.
Ez nem jelenti, hogy lehetetlen, csak állati valószínűtlen.
És a világegyetemünk egy korábbi állapotában lehetett ez sokkal valószínűbb is.
A periódusos táblázat összes nehezebb eleme régen megsemmisült óriáscsillagoknak, szupernóváknak köszönheti a létét, az univerzum ifjúkorában az ilyen csillagok sokkalta gyakoribbak lehettek.
Ki tudja, pár milliárd évvel ezelőtt nem történt-e meg már amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!