Hogy lehetséges hogy ilyen jóban vannak?
Gondolom be van a kutya tanítva és tudja hogy nem bánthatja a kacsát. De a kacsa az miért csinálja ezt?
Szerintetek lehetséges hogy tényleg játszanak, és a kutyának nem áll szándékában bántani a kacsát, és kacsa az meg tudja hogy nem kell félnie?
Láttad volna nálunk, amikor a macska a kutya mancsai között aludt, és a kutya is aludt, és eszükbe sem jutott bántani egymást. Ha együtt nőnek fel az állatok, vagy tudja a kutya, hogy ugyanahhoz az emberhez tartozik a másik állat is (és ott volt a születésénél is), akkor egy jól betanított kutya nem fogja a másik állatot bántani. A másik állat pedig megszokja a kutyát. Persze ehhez hozzátartozik, hogy foglalkozni kell velük, és nem szabad, hogy a kutya féltékeny legyen.
Egyébként a kutya fajtája se mindegy, a németjuhász az egyik legintelligensebb (ha nem a legintelligensebb) kutyafajta, nagyon könnyen tanítható. Egy pitbull már nem biztos, hogy így játszana a kacsával...
Egyébként a németjuhászról tudnék mesélni, pontosabban szüleim tudnának, mert kiskoromban volt itthon. Az is sok-sok óra foglalkozással be lett tanítva, és mikor még pici voltam (pár éves), akkor nagyon sokat játszottam vele. De a kutya olyanokat megcsinált, hogy akartam lemenni a lépcsőn, és vágódtam volna el, anyám már nem tudott időben odaérni, de a kutya lefeküdt elém, hogy rá essek, és ne a kőre. Megmentett egy súlyos sérüléstől. Amikor meg szomszéd néni átjött megnézni, és meg akart simogatni (ekkor még járni se tudtam) a kutya elkapta a kezét. A szomszéd néni nagyon megijedt, de mikor a kutya elengedte, nem volt harapásnyom a kezén. Nem harapott rá a kutya, csak a szájával megfogta a kezét, hogy ne tudjon engem megsimogatni, mert a kutya nem akarta. Egyszer meg (ezt is elbeszélésekből tudom) valamiért benyúltam a kutya szájába. Anyám utólag se jött rá, miért, de majdhogynem lenyomtam a kezemet a torkán. El tartott egy pár percig, aztán anyám észrevette, és nem is a kutyára szólt, hanem rám, hogy hagyjam abba. Ahogy elmondta a kutya már majdnem megfulladt, de nem morgott rám, nem harapott, hanem egyszerűen csak tűrte. De nem bántott volna engem.
Hihetetlen, hogy mikre képesek az állatok, ha eleget foglalkozol velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!