Jó lehetek orvosnak?
Figyelt kérdés
Hali! Nem sokára pályaválasztás előtt fogok állni és még kicsit bizonytalan vagyok. Biologiát nagyon szeretem meg a kémia is megy, ezért gondoltam hogy orvosnak tanulnék, de nem tudom mennyire lenne hozzá gusztusom, mert hallotam olyanról is aki első boncolás közben elájult stb. (jah és fiú vagyok)2010. márc. 11. 19:05
1/13 anonim válasza:
szerintem az a legkisebb probléma,meg lehet szokni
2/13 anonim válasza:
Ez sok mindentől függ. Neked kell érezned, hogy mennyire vagy elhivatott a dolog iránt. Pl lenne-e türelmed gondoskodni a betegekről. Vagy érzelem mentesen dönteni. Nézz a tv-ben orvosi videókat, és ha el tudsz vonatkoztatni attól, hogy egy élő személy van a műtőasztalon, de mégis tudod, hogy meg kell mentened, az már jó. Egyébként ezt csak akkor tudod meg, ha már benne vagy a dologban. Ha pl műtős orvos szeretnél lenni, nem árt hidegvérűnek lenni. Gondold át, milyen a természeted! =)
3/13 anonim válasza:
Lemaradt: és hogy mennyit bírsz lelkileg. Fontos a felelősség és a precizitás.
4/13 anonim válasza:
Ha hasonlítasz Dr house hoz akkor biztosan :D
5/13 A kérdező kommentje:
Tényleg, drhouse milyen orvos? egyáltalán létezik olyan aki megállapítja a betegséget, "diagnosztizál"?
2010. márc. 11. 19:29
6/13 A kérdező kommentje:
mármint úgyértem hogy diagnosztizálásra van szakosodva vagy hasonló
2010. márc. 11. 19:30
7/13 anonim válasza:
Biokémia, vegyészet, biológus, gyógyszerész. Én ezeket ajánlom. Nincsenek hullák és ha mondjuk egy gyógyszergyárban el tudsz helyezkedni, akkor sokkal de sokkal jobban meg fogják fizetni a tudásod mint például ha orvos lennél.
Én vegyésznek tanulok tovább.
8/13 A kérdező kommentje:
De én gyógyítani szeretnék :P
2010. márc. 11. 19:56
10/13 anonim válasza:
Ha tényleg ezt akarod csinálni, akkor bírni fogod, ne aggódj:)
Volt biológia tanárnőm, mesélte, hogy egyik volt osztálytársának mindig az volt az álma, hogy orvos legyen. Fel is vették....de első akárhány anat gyakorlaton rosszul lett:D Aztán megszokta, és orvos lett belőle:D
De nálunk pl a 200 emberből úgy tudom senki nem lett rosszul az első boncoláson:)
Amúgy sem a látvány a leggázabb szerintem, hanem a szag:D
(éljen a vietnámi balzsam:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!