Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért vagyunk önmagunk tudatáb...

Miért vagyunk önmagunk tudatában mikor álmodunk vagy hallucinálunk?

Figyelt kérdés
Persze, tudom hogy lehet a tudatos álmodást trükkökkel fejleszteni és hasonlók, de alapjáraton miért nem tudjuk hogy álomban vagyunk? Miért vagyunk képesek teljesen elfeledkezni a való világ béli önmagunkról?
2015. aug. 31. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Álomban kikapcsol a hihetőségközpont, ezért alaphelyzetben nem kérdőjelezünk meg semmit.

Ahhoz már félig fel kell ébredni.

2015. aug. 31. 18:55
 2/6 anonim válasza:
Hát nálam úgy van, hogy többnyire tudom, hogy ki vagyok, de azt nem, hogy csupán azért van itt egy lány, mert éppenséggel ő rá gondolok, hanem azért, mert valahogyan itt kell lennie. Ha meg természetfeletti dologgal álmodok akkor nincsen az ami a valóságban lenne, hogy ez nem logikus, hanem csak ez a normális, csak eddig elfelejtettem.
2015. aug. 31. 20:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Mikor álmodsz, alapesetben nem gondolsz a való világ béli önmagadra, meg sem fordul a fejedben hogy az nem a te világod, erre gondoltam pontosabban.

mr/mrs #1 megadta a választ, viszont elég furán hangzik nekem ez a "hihetőségközpont" :D

2015. aug. 31. 21:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez az a terület az agyban, amelyik megvizsgálja azt, hogy igaz lehet-e, amivel éppen foglalkozol.

Elég részletesen vizsgálták már... pl. egy hívőnél, ha a saját hitére gondol, akkor szintén ki van kapcsolva (vagyis nem megy át rajta ez az információ). Ha valamilyen más hitre gondol, az átmegy ezen a központon.

Ahogy elalszol, félálomban már kikapcsol ez a központ: ezért lehet ilyenkor rendkívül gyorsan gondolkodni, és minden gondolatod csodálatosnak tűnik. Aztán, ha felriadsz félálomból, és elgondolkodsz, hogy mire is gondoltál... és, hogy ez mekkora butaság...

viszont lehet jó gondolat is, ezt ugye csak ébren tudod ellenőrizni.

2015. aug. 31. 22:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Álmomban nem önmagam voltam, hanem egy tigris.

De ezt is csak akkor tudtam meg, amikor inni mentem és megláttam a tükörképemet a vízben...

2015. szept. 2. 16:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Én is álmodtam már olyat hogy egy sziklás vízbolygót láttam a föld felett, na az epic volt, és csöppet sem fordult meg a fejemben hogy nem valóság. Még akkor sem mikor elsüvített a föld mellett, még a légkörbe is belépett. Hatalmas hangrobbanás, és még mindig nem jöttem rá. (Na igen, mindenki féljen ha én álmodok.)
2015. szept. 2. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!