Miért vagyunk önmagunk tudatában mikor álmodunk vagy hallucinálunk?

Álomban kikapcsol a hihetőségközpont, ezért alaphelyzetben nem kérdőjelezünk meg semmit.
Ahhoz már félig fel kell ébredni.
Köszönöm a válaszokat. :)
Mikor álmodsz, alapesetben nem gondolsz a való világ béli önmagadra, meg sem fordul a fejedben hogy az nem a te világod, erre gondoltam pontosabban.
mr/mrs #1 megadta a választ, viszont elég furán hangzik nekem ez a "hihetőségközpont" :D

Ez az a terület az agyban, amelyik megvizsgálja azt, hogy igaz lehet-e, amivel éppen foglalkozol.
Elég részletesen vizsgálták már... pl. egy hívőnél, ha a saját hitére gondol, akkor szintén ki van kapcsolva (vagyis nem megy át rajta ez az információ). Ha valamilyen más hitre gondol, az átmegy ezen a központon.
Ahogy elalszol, félálomban már kikapcsol ez a központ: ezért lehet ilyenkor rendkívül gyorsan gondolkodni, és minden gondolatod csodálatosnak tűnik. Aztán, ha felriadsz félálomból, és elgondolkodsz, hogy mire is gondoltál... és, hogy ez mekkora butaság...
viszont lehet jó gondolat is, ezt ugye csak ébren tudod ellenőrizni.

Álmomban nem önmagam voltam, hanem egy tigris.
De ezt is csak akkor tudtam meg, amikor inni mentem és megláttam a tükörképemet a vízben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!