Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan állapítják meg valakirő...

Hogyan állapítják meg valakiről, hogy mire allergiás?

Figyelt kérdés

Ez most pontosan hogyan is derül ki a vérből? Pl ha macskaszőrre vagy érzékeny az miben jelenik meg?

Nem talàltam még ilyen kérdést,és érdekelne. :)

#allergia #Orvostudomàny
2015. aug. 29. 19:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát amikor én voltam allergia vizsgálaton az abból állt, hogy pengével vagy 8 helyen bevagdosták a kezemet és mindegyik helyre tettek kis dózisban olyan dolgot, amire allergiás lehetek. Sok szépen ki is vörösödött, azokra vagyok allergiás. Szóval ez alapján a teszt lényege, hogy kis dózisban a szervezetedbe juttatják az allergia lehetséges forrását és megnézik a szervezet reakcióját rá, ebből döntik el, hogy allergiás vagy vagy sem.
2015. aug. 29. 19:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a gyors valaszt!! :)
2015. aug. 29. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Az alternatív gyógyászat másképp áll a dologhoz. Elmarad a vagdosás procedúrája és mérés alapján percek alatt tudják megállapítani.
2015. aug. 29. 20:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Az ún. "macskaszőr-allergiáról" bővebben:

[link]

A tünetei egyébként a többi allergiához hasonlóak, tehát lehet bőrviszketés, kiütések stb.

2015. aug. 29. 21:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Én voltam már vagy háromszor. Eddig mindig több mint húsz allergénnek az oldatát cseppentették fel, aztán tűvel megszúrták a bőrt. Kontrollként hisztamint is tesznek fel, az mindig bepirosodik. Kb egy órát kell így kibírni, ami ez idő alatt bepirosodik, viszket, feldagad arra vagy allergiás.

Viszont barátnőmnek csináltak egy másfélét, ahol a hátára tették az allergéneket és vagy 2 napig rajta volt. De sajnos pontosan nem tudom, hogy hogy működik.

Alternatívot egyfajtát tudok, ami szerintem oltári baromság. Az allergénnek a homeopátiás szerét teszik egy pohár vízbe, az ember kezébe adják, ki kell tartani a kart és ha könnyű lenyomni, akkor arra vagy allergiás.

2015. aug. 30. 07:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Pengével? MegszúrtáK? Hová jutottunk? :) 30 éve egy injekcióstűt visszafelé húzva megkarcolták a karomat, az is elég volt a próbaanyagoknak.
2015. aug. 30. 12:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Fontos tudni, hogy allergiaszezonban nem szabad allergiatesztet csinálni. Ha folyamatosan ki vagy téve egy adott anyagnak, és közben csinálnak tesztet, az erősítheti az allergiát. Ezt persze le...ják az orvosok, és bármikor megcsinálják a tesztet. Az okokat találja ki mindenki.
2015. aug. 30. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, az első kettőnél nekem is karcolták, a harmadikra nem emlékszem, mert elájultam közben, de legutóbb (tavaly) szúrtak a tűvel.
2015. aug. 30. 13:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Én megyek két hét múlva vérvételre. Azt mondják, abból fogják az étel allergiát kimutatni. Ezt nem értem, hogy akkor mostmár a vérből is lehet?
2015. aug. 30. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!