Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Globális felmelegedés hatására...

Tamas2000 kérdése:

Globális felmelegedés hatására milyen klímaváltozásokra számíthatok?

Figyelt kérdés
2015. aug. 13. 18:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mert böngészek természettudományok kérdések közt?
2015. aug. 14. 17:31
 12/15 anonim ***** válasza:

Ne keverd össze a fogalmakat. A globális felmelegedés lassú folyamat, sok évig tart. Egy konkrét példája, hogy az Alpok 30 éve még meglévő hatalmas gleccsereinek zöme mára elolvadt, vagy összezsugorodott.

Ezen kívül van az emberi beavatkozásból származó változás. Ez rendkívül sokféle. Egyik összetevője a különféle vegyi anyagok hatására bekövetkező üvegházhatás. A másik ilyen a mérgező vízfolyások. Az emberi beavatkozás többnyire gócokban történik (lásd pl. a nagy német ipartelepeket). Ennek következménye, hogy egyes területeken a napsugárzás hatására extra felmelegedés következik be a többi környezethez képest. Ezek extra légnyomáskülönbségeket okoznak, amelyek viharos gyorsasággal egyenlítődnek ki. Ezek a jelenségek a bonyolult földrajzi elhelyezkedések és az időbeli cselekmények folytán rendkívül szerteágazók, és egyes extrém meteorológiai jelenségek (tipikusan viharok, jégeső, stb.) emiatt jönnek létre. De konkrét esemény konkrét okát meghatározni gyakorlatilag lehetetlen, annyira sokféle ok játszik közre.

2015. aug. 14. 18:53
 13/15 A kérdező kommentje:
A felmelegedés alapbol volt csak az ember gyorsitota fel, értem és koszi.
2015. aug. 14. 19:56
 14/15 anonim ***** válasza:
A klíma a földtörténet során mindig változott, mert változékony. Az utolsó 8000 évben például természetes okok folytán egy lassú globális lehűlési tendencia figyelhető meg, ahogy egy interglaciálisból haladunk vissza a következő glaciális irányába. Ezt a folyamatot írta felül az emberiség tevékenysége egy borzasztó gyors és nagyon nagy mértékű extrém felmelegedéssel, amit a fosszilis szénraktárak mobilizálásával és az erdőirtással, láplecsapolással valamint a bioszféra szabályzóhatásainak egyéb akadályozása révén okoz.
2015. nov. 23. 20:29
 15/15 A kérdező kommentje:
Ezt eddig is tudtam csaja azt nem értem higy egyes emberek miért nem veszik észre. Hát sztm az lehet az oka hogy a kőolaj kihasználásával annyi emberi munkát sporoltunk meg hogy elkenyelmesedtek a sajat vilagukban ami belülről nékik jo de ha kívülről nézük akkor már nem olyan szép és jó. De hát egyszer megkell halni. De én azt reméltem hogy egy katasztrófa folyamán fogunk de végül nem, hanem saját magunkat pusztítjuk ami elég gáz. Az élet rendje az hogy egy faj felemelkedik aztán saját védtkei során elpusztul vagy vége a virágzó hatalmának
2015. dec. 1. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!