Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért csökken a sózott jég...

Miért csökken a sózott jég hőmérséklete 0 fok alá, akkor is, ha a környezet hőmérséklete ennél magasabb?

Figyelt kérdés
A sóoldat 0 foknál alacsonyabb hőmérsékleten fagy meg, de a fenti esetben a jég már eleve fagyott.

2015. aug. 12. 20:02
 1/1 anonim ***** válasza:
Azért mert a kristályos állapotból folyákony halmazállapotba átmenet hőelvonással jár. (energia kell hozzá.) Amikor megsózod a jeget a fagyáspont leesik de viszont a folyékony halmazállapotba átmenet miat a jég hőt von el magától.Egyébként a só oldódás vízben se nem endoterm se nem exoterm folyamat.
2015. aug. 13. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!