Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy ember agyából halála után...

Egy ember agyából halála után megtudják nézni (tudósok) emlékeit valamint a tudását?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogy történik az eljárás, ha nem, miért nem?

2015. aug. 5. 22:04
1 2
 11/15 anonim válasza:
Nem akarok butaságot mondani, de úgy tudom, elektro enkefalográfiával (EEG) csak az aktivitást lehet mérni (hogy éber, nyugalomban lévő, intenzíven figyelő, elalvó vagy mélyen alvó állapotban van az illető), természetesen életében. :) A műszer a dendritek kisülését méri, egész pontosan azt, hogy mennyire vannak szinkronban a sejtek, tehát milyen intenzitású a használatuk. Egyébről nem hallottam még, de természetesen lehetnek olyan eredmények, amelyeket nem követtem nyomon. Ha érdekel a téma és szívesen beleásnád magad, akkor szerintem tudományos cikkekben kutass. Mondjuk itt: [link]
2015. aug. 6. 14:23
 12/15 anonim ***** válasza:

"Ezek aztán a tudományos oldalak."

Nyilván a tudományos hátterét nem ezek az oldalak fogják megvilágítani a dolgoknak.

De attól még a jelenség adott, a kutatás megtörtént és sikeres volt. Ez nem azt jelenti, hogy ki lehet találni a gondolatokat - hanem azt, hogy AZONOSÍTANI lehet a gondolatokat. Felmérés után - ha még egyszer ugyanarra gondolsz. A gép azonosítani tudja, hogy a számára ismert 10 vagy 50 dolog közül melyikre gondoltál.

Nyilván ennek megvan a maga hiba%-a - ezért sincsen az, hogy minden gondolatot ki lehetne találni. De ismert helyzetekben nagyon nagy pontossággal megmondja, hogy mire gondoltál.

2015. aug. 6. 14:55
 13/15 fersk ***** válasza:

@"#5, te hol éltél idáig?

Tudományos híreket soha nem olvasol?"

Szánom-bánom, ezek után rálőcsölöm magam a pipacs.hu és a caféblog.hu tudományos oldalakra, a science vagy a nature magazinok helyett... :(

2015. aug. 7. 02:33
 14/15 Wadmalac ***** válasza:

Jelenleg ott tartunk, hogy kezdenek halvány fogalmaink lenni arról, hogyan lehet egy élő ember gondolatait kimutatni, értelmezni. Az agyműködésből ki tudjuk olvasni mondjuk egy emlékezetben lévő arc rendkívül homályos képét, esetleg egyetlen, vizuálisan elképzelt betűt felismerhetően.

Hát ez még igen messze van attól, hogy komplett megfogalmazott mondatokat, gondolatokat ki tudjunk olvasni, hát még attól, hogy egy emberi agy tárkapacitását kiolvassuk, mint egy pendrive-ot. Az eddigiek fényében én azért nem zárnám ki, hogy ez előbb-utóbb sikerülni fog.

De az nem holnap lesz és ma még Q messze vagyunk ettől.

Éppen ezért az, hogy egy halott agyából, ahol az elektromos tevékenység kompletten megállt már, információkat tudjunk kiszedni, hát minimum valószínűtlen.

Egyelőre azt sem tudjuk, hogy a teljes agyműködés leállása után VAN-E még ott bármi kiolvasható infó.

2015. aug. 7. 11:26
 15/15 anonim ***** válasza:

"Egyelőre azt sem tudjuk, hogy a teljes agyműködés leállása után VAN-E még ott bármi kiolvasható infó."

Persze, hogy van, egyértelmű: a hosszú távú emlékei.

Ezek ugyanis idegi kapcsolatok, és ez egy ideig még nem bomlik le.

De hogy kiolvasni hogyan lehet... egy halottból... legfeljebb egyesével, szondával.

2015. aug. 7. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!