Hogy lehet a Marian árok 11 km mély, ha a Föld sugara kb csak 6 km?
A Föld sugara kb. 6360 KILOMÉTER, és nem méter! Azaz kb. hatmillió-háromszázhatvanezer MÉTER.
Ebbe csak belefér az a tizenegyezer méter mély Marianna árok. :)
Mit gondoltál? Harminc egynéhány kilométer a Föld kerülete? Egy nap alatt körüljárható gyalog? :D
dellfil
Hát ezt nagyon elnézted, igen.
Elég durva lenne, ha 6 km lenne a kerülete.
Egyébként itt kívánom megjegyezni, hogy azt meg külön nem értem, az árok MÉLYSÉGÉNEK mi köze a Föld KERÜLETÉHEZ, ami egy hosszúságot jelöl...
Nem olvastad elég figyelmesen amit írtam. :)
"Egyébként itt kívánom megjegyezni, hogy azt meg külön nem értem, az árok MÉLYSÉGÉNEK mi köze a Föld KERÜLETÉHEZ, ami egy hosszúságot jelöl..."
1. Sehol nem írok 6 km-es kerületről.
"Mit gondoltál? Harminc egynéhány kilométer a Föld kerülete? Egy nap alatt körüljárható gyalog?"
2. Egy 6 km sugarú gömbnek 12 km az átmérője. Ebbe ippeg csak belefér az a fránya 11 km. :D
3. Csak bátorkodtam - az "összement" Földet bemutatandó - megjegyezni, hogy egy 6 km sugarú gömb harminc egynéhány km (37,68) kerületű.
Csak a "pontosítás" kedvéért - nagyon is sok köze. Amint az a fentiekből kitetszik. :D
dellfil
Sugarat akartam írni, bocsánat.
De, amit írtam, azt tartom: a sugár nem mélységet jelöl, szóval eleve nem értem, hogyan jön össze az Árok mélysége a Föld - bármekkora, nyilván nem 6 km - sugarával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!