Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezik, hogy valaki egy...

Létezik, hogy valaki egy szupercella közepén lakik?

Figyelt kérdés
Azaz egy rózsadombi lakos elmondhatja általánosságban a lakhelyéről, hogy az egy szupercella közepén van?
2015. júl. 11. 20:17
 1/6 anonim válasza:
100%
ha a szupercella alatt azt a forgó felhőt gondolod akkor nem mert azt nem lehet tudni hogy hol fog kialakulni
2015. júl. 11. 20:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezek folyamatosan mozognak, mindig ott alakulnak ki, ahol megadódnak a feltételek.

Persze van ahol sokkal gyakoribban alakulnak ki, de ez nem egy városnyi terület, hanem nagyobb. Pl. Észak-Amerika egy nagyon nyitott földrajzi terület, ezért egyes területeken szinte évente tornádók pusztítanak.

[link]

Ezen a térképen pl. egy négyzet az kb. 6000km^2

2015. júl. 11. 20:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, létezik... egy kis ideig. A szupercellák ugyanis mozgó, és viszonylag rövid idejű képződmények.

De hosszabb távon csak norvég tömeggyilkosok mondhatják el magukról, hogy egy szupercellában laknak. (Bocsánat, remélem, nem voltam sértő senki számára!)

2015. júl. 11. 21:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én egy norvég tömeggyilkos vagyok, és egy kicsit rosszul esett. De nem gond, értem én a viccet...

:)

2015. júl. 12. 14:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én is így gondoltam. Először bővebben írtam volna a kérdésem, aztán leszabtam belőle, nem akartam okoskodni, mivel laikus vagyok. Én is pl. egy kansasi területtel példáztam volna, hogy ott biztos gyakran alakul ki szupercella, mert több feltétel is adott hozzá. Egyébként a kérdés a táncművész M. I. saját állítása miatt merült fel bennem.
2015. júl. 12. 23:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, vannak, ahol gyakrabban alakulnak ki, és vannak, ahol ritkábban. Idehaza kifejezetten ritkák a szupercellák.

Esetleg azt lehetne mondani, hogy olyan helyen lakik, ahol gyakran halad át szupercella. Bár idehaza egyszerűen nincs ilyen hely.

2015. júl. 13. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!