Miért ugyanolyan minden elektron?
"Mert csak egy elektron létezik az univerzumban. A többi csak egy szuperponált állapota annak az egynek, ami miatt úgy tűnik, mintha több lenne. Ezt a kvantumfizika már kiderítette."
A világmindenségben is csak egyetlen lény léátezik. Az összes többi csak szuperponált állapota a többinek és az univerzumban levő illúzió miatt, hogy mást látnak hiszik azt hogy ők mások. Mind egyek vagyunk ! A kvantumfizika kiderítette.
de sajnos a kvantumfizika is csak illúzió.
és az én univerzumomban csak én vagyok, minden mást csak képzelek
"az én univerzumomban csak én vagyok, minden mást csak képzelek"
Hja kérem, ez már ez másik kategória kérdése lehetne. :)
A tudományban épp az a szép, hogy megpróbálja kizárni a szubjektivitást.
És nem sikerül neki.
Úgy tűnik, hogy a fizikai valóság nem független a megfigyelőtől.
A dolgokat nem tudjuk külső megfigyelőként nézni, mert mimagunk is része vagyunk az univerzumnak.
Ki mondta, hogy ugyanolyan.
Nézzük a periódusos rendszer elejét.
Van ugye a hidrogén. És az 1s héjon van egy elektron. (Ez egy gömbszimmetrikus héj.
Na nézzük a héliumot. Ennek már 2 elektronja van. És hol van a második elektronja? Ugyanott, ahol az első. Szóval az elektron az az érdekes részecske, amiből kettő is elfér ugyanazon a helyen.
Jó, mi?
Az elektronokat nem lehet megjelölni.
nem tudsz gyűrűt húzni rá, mint a vándormadarakra.
mindig ugyanolyanok. töltésük annyi amennyi, tömegük annyi amennyi, átmérőjük annyi amennyi.
"A tudományban épp az a szép, hogy megpróbálja kizárni a szubjektivitást."
Igen, ez a szép benne. És rendre kudarcot vall.
És az undorító benne az, hogy ezen kudarcát képtelen észrevenni, és pont ugyanúgy dogmatizál, mint a középkori papság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!