Az Elektromosságtan könyveket (Kísérleti fizika, alapkurzus) összehasonlítva melyiket ajánljátok?
Figyelt kérdés
Litz: Elektromosságtan, mágnességtan (Műszaki Kiadó)
Hevesi: Elektromosságtan (Tankönyvkiadó)
Budó: Kísérleti fizika II. (Tankönyvkiadó)
Vagy valami más?
2015. júl. 6. 16:36
1/4 anonim válasza:
A Hevesi Elektro az nem egy rossz könyv, a Budóban is sok minden benne van, de a Hevesi félében több... Litz-et nem ismerem.
Simonyi Károlynak van egy Villamosságtan könyve, régebbi fajta, de eléggé jó amúgy.
2/4 anonim válasza:
A Simonyi könyv elméleti villamosságtan, alias kőkemény deduktív elektrodinamika. A Budóban a szilfizes szakik szerint van pár hibás fejezet a mágnesség kapcsán, a Hevesit viszont én is tudom ajánlani.
3/4 anonim válasza:
"A Simonyi könyv elméleti villamosságtan, alias kőkemény deduktív elektrodinamika."
-Ne keverjük.
Simonyi Károlynak az alábbi három könyve megjelent a témában:
-Villamosságtan (én ezt említettem)
-Elméleti villamosságtan (te meg ezzel keverted)
-Elektronfizika (ez lehet, hogy példatár, már nem emlékszem)
4/4 anonim válasza:
Mindig tanulok, köszi a korrekciót. Én csak az egyiket ismertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!