Vektorok esetében mikor használjuk jelölésre a betű fölé tett nyilat és mikor teszünk a betű fölé vonalat?
Figyelt kérdés
2015. júl. 5. 19:33
1/6 anonim válasza:
Ezt inkább embere válogatja, én például aláhúzni szoktam nem fölé, mert úgy az átlagot jelölöm, de lehet így is úgy is csinálni.
2/6 anonim válasza:
Ahogy neked jólesik. Én pl semmit nem rakok.
3/6 anonim válasza:
Teljesen attól függ, hogy kinek hogy áll kezére. Én egy sima vonalat szoktam fölé dobni. Matematikusok amennyire tudom nagy átlagban jobb szeretik aláhúzni, de ezt így azért nem tudom kijelenteni. (Ez alapján szerintem az első egy matekos.) Fizikusok a sima vektort nem szokták aláhúzni, mert a Minkowski téren külön jelölésmód az, hogy a négyesvektorokat aláhúzzuk, nem fölé. Nem akarjuk keverni a dolgokat. Persze biztos van ez alól is kivétel. Szóval amelyik neked tetszik, vagy amelyiket a tanár elvárja, de nincs semmilyen elvi különbség a kettő között.
4/6 anonim válasza:
Kikérem magamnak fizikus vagyok :D De relativitáselmélettel ilyesmivel nem foglalkozok inkább radioaktív hulladékkal meg sugárvédelemmel.
6/6 anonim válasza:
Oké, már is itt vannak az ellenpéldák, elnézést! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!