Milyen egy biológus felvételi vizsga/szakmai elbeszélgetés?
Üdv.
Jelen pillanatban harmad éves vagyok a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán Népegészségügyi ellenőr szakirányon. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire nehéz, ill mennyire komoly egy felvételi vizsga/szakmai elbeszélgetés, ha biológus msc-re szeretnék jelentkezni azon belül is molekuláris-, immun-, mikrobiológia szakirányra. Négy egyetemet néztem meg ahol lehetne ezt tanulni, debreceni-, pécsi-, szegedi tudományegyetemen és az ELTÉN. A Debrecenin és az ELTÉN is felvételi vizsga van tételsor alapján, a Pécsin és a Szegedin egy szakmai elbeszélgetés van megadott témakörök alapján. Tudom, hogy az, hogy mennyire nehéz az egy szubjektív dolog, de hallottam olyat, hogy ezek inkább beszélgetések és inkább a motivációt nézik s nem a tudást. Bár ezt annyira nem hiszem el. Kérem, hogy akik voltak már hasonló helyzetben írják meg a tapasztalatait, sokat segíteni.
Köszönöm
Amikor felvételiztem, még Pécsen is rendes vizsga volt, tételekkel. Szerintem a beszélgetésre is úgy készülj, mintha vizsga lenne, és mivel minden egyetemen nagyjából ugyanazt tanítják/tanulják, ezért ha van egy felvételi, vagy BSc államvizsga tételsorod, akkor abból kellene felkészülni.
Pécsen egyébként korrekt és rendes oktatók vannak, és az ELTE oktatói is korrektek. A többi egyetemről nincs közvetlen tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!