Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehet-e monokuláris mikroszkóp...

Lehet-e monokuláris mikroszkópot binokulárissá alakítani?

Figyelt kérdés
bevallom ezeket korábban tanultam, de elfelejtettem. Milyen mutatókat kell figyelembe venni az átalakítás folyamán?

2015. jún. 20. 00:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem igazán.(nem éri meg vele kínlódni)

A monokulárisban egy fényút van az egyik szemednek míg a binokulárisban kettő.

Egyszerűbb venni egy binokulárist.

2015. jún. 27. 10:54
 2/2 Marci71 ***** válasza:
Tudom, hogy régi a kérdés de azért leírom a választ. Az előttem válaszoló téved. Mivel a mikroszkópok modulárisak, könnyen át lehet alakítani, persze nem olcsó. a monokuláris tubust egyszerűen ki kell cserélni binokulárisra. Azonos típushoz valóra persze. Kell még egy plusz okulár is, értelemszerűen azonos a monokulárban lévővel. A binokulárnál fontos a típus mert típusonként eltérő lehet a csatlakozó fecskefark, illetve fontos hogy milyen tubushosszhoz való.
2018. jan. 28. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!