Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha nem tudnánk tapasztalatból,...

Ha nem tudnánk tapasztalatból, hogy nátriumból és klórból ehető só, hidrogénből és oxigénből pedig víz keletkezik, akkor is ezt mondanánk?

Figyelt kérdés
Miért lesz az olyan veszélyes elemekből mint a nátrium és klór létfontosságú vegyület?Mi teszi azzá?És a hidrogénből ami 2000+fokon ég miért lesz az egyik legjobb tűzoltó eszköz?És miért lesz folyékony?.....
2010. febr. 28. 09:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne keress törvényszerűséget sok kémiai reakció eredményét csak tapasztalati úton lehet ismerni.Pld a kloridoknál se törvényszerű hogy szükségesek az élethez mint a nátriumklorid.Vagy pld a higanyII-klorid borzalmas erős méreg míg a higanyI-klorid közel sem.
2010. febr. 28. 10:03
 2/4 A kérdező kommentje:
de én ilyen vagyok,szeretek mindent végiggondolni és megtalálni a logikát a logikátlannak tűnő dolgokban.Ezért is már egy csomó ez miért így reagál ezzel kérdést raktam fel:)
2010. febr. 28. 17:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Gimiben tanítják, hogy miért.
2010. febr. 28. 19:46
 4/4 anonim válasza:
Az élet szép:)
2010. márc. 2. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!