Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a kulonbseg a fruktoz-foszf...

Mi a kulonbseg a fruktoz-foszfat-kinaz es a fruktoz-foszfat-mutaz enzimek kozott?

Figyelt kérdés

Glikolizis 3. lepesenel hasznalja a konyv ugyanarra az enzimre!?

Koszonom elore is!

2015. jún. 7. 22:20
 1/3 sadam87 ***** válasza:

A glikolízis 3. lépésének katalizálásában a foszfofruktokináz I enzim (gondolom, ez a fruktoz-foszfat-kinaz) játszik szerepet.

[link]

[link]

"Fruktoz-foszfat-mutaz" enzimről én még nem hallottam, nem is találtam semmit ilyen enzimről. A mutáz enzimek olyan izomerázok, amelyek egy molekulán belül egy adott csoportot (például foszfátot) mozgatnak egy helyről egy másikra. Tudtommal ilyen enzim nem játszik szerepet a glikolízis ezen lépésében.

[link]

2015. jún. 8. 17:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Kosnom a valaszt egy eleg regi jegyzetbol tanulok arra gondolok h regebbi elnevezes... Mert tenyleg mutaz....:)
2015. jún. 9. 00:11
 3/3 sadam87 ***** válasza:

"Mert tenyleg mutaz....:)"

Ööö... Most nem tudom, mire gondolsz. A foszfofruktokináz egész biztosan nem mutáz (legalábbis ilyen aktivitásáról egyáltalán nem tudok), hanem a transzeferázok közé tartozik. (Az egyik molekuláról rak át foszfátcsoportot a másikra, nem egy molekulán belül mozgatja).

2015. jún. 9. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!