Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az Aszteroidák milyen anyagbol...

Az Aszteroidák milyen anyagbol vannak?

Figyelt kérdés
Gondolom ez eléggé változó tud lenni, de inkább ilyen nagyon szilárd vagy olyan amit 1-2 nagyobb bombával szétlehetne robbantani?
2015. jún. 5. 19:34
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Bombával szétrobbantani? Szerintem nem tudnád egyiket sem. Való igaz, hogy nagy energia szabadul fel pl. egy atombomba robbanáskor, de mivel nincs mechnikai közeg, ami átadná a meteoritnak, így szerintem elég esélytelen lenne a dolog.
2015. jún. 5. 19:50
 2/10 anonim ***** válasza:

Elég sok laza van köztük, amelyik magától is szétmegy a napsugárzásra (pl. mert néhány alkotóeleme felforr, aztán szétdobja az egészet) - de vannak nagyobb kövek is.

Az a baj a robbantással, hogy előbb oda kell menni, átvilágítani az egészet (miből van, milyen elrendezésben), majd jó mélyre lefúrni, és csak utána lehet robbantani.

Ha viszont valami nem jön össze, akkor egy aszterodia helyett egész zápor lesz belőle, ami a fél Földet beterítheti.

Ugye van neki egy jó nagy sebessége - a robbanás lehet, hogy ennél kisebb sebességű.

2015. jún. 5. 22:33
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Az aszteroidák anyaga jobbára kőzet, és némi meteorvas.

Mekkora aszteroidot mekkora bombával?

A bombát szállító rakétának igen közel kell kerülni a célhoz. Olyan erős, romboló lökéshullám nem lenne mint a Földön, de a maga a bomba, és az aszteroid felületének egy része gázzá alakulna.

Elvileg megoldható, hogy a bombát szállító eszköz leszálljon a felszínre, és kissé befúrja magát az égitestbe.

2015. jún. 5. 22:35
 4/10 anonim ***** válasza:
A filmek nem jó alapok de az armageddon filmen nem minden hülyeség, ott egy olyan példával szemléltetik, hogy ha kinyitott tenyereden felrobbantasz egy petárdát akkor megég a kezded de nem lesz komolyabb bajod, de ha rámarkolsz a petárdára akkor többet azzal a kézzel nem csinálsz semmit. Szóval tényleg valahogy befúrni kellene és oda rakni a bombát mert máskülönben csak megkarcoljuk.
2015. jún. 7. 19:30
 5/10 A kérdező kommentje:
És ha nem felrobbantani akarom, hanem csak "ellökni" a bombával?
2015. jún. 9. 14:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Másodpercenként mondjuk 40 km-t tesz meg hozzád képest.

Nem óránként - hanem másodpercenként.

Pontosan hogyan szeretnéd lökdösni?

2015. jún. 9. 15:20
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Én a perihélium (apszispont) közelében piszkálnám. Ha muszáj lenne.
2015. jún. 9. 18:28
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Bocs elírtam! Az apohélium pont alkalmasabb.
2015. jún. 9. 18:52
 9/10 A kérdező kommentje:

Az aszteroidákrol ugy tudom hogy 20km/s.

Ha jókor jóhelyen robbantjuk fel, akkor megoldható lenne szerintem, talán több bombát is kéne!

Itt az elméletem:

https://www.youtube.com/watch?v=W7git69_Jdc

Az animáció csak egy egyszerü kis bemutató, elnézést a minőségért, első ilyen videom :)

2015. jún. 10. 10:09
 10/10 A kérdező kommentje:

A videó nem teljessen tökéletes!

a videon több mint 180 fokot változtatott az irányán az aszteroida, ez igy nem teljessen jó, de a lényeg remélem érthető :)

2015. jún. 10. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!