Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Akkor ez most hogy is van?...

Akkor ez most hogy is van? (Fekete lyukak. )

Figyelt kérdés

A fekete lyuk a téridő olyan tartománya, ahonnan az erős gravitáció miatt semmi, még a fény sem tud távozni...

Forrás: Wikipedia - de más forrásból is ugyanekezt olvastam/hallottam.

Na de itt az van, hogy Stephen Hawking tévedett, és mégsem így van!

[link]

"A fekete lyukaknak még sincs eseményhorizontjuk, tehát a fény képes átjutni rajtuk, állítja a 70 éves Stephen Hawking, a világ egyik legismertebb fizikusa, aki szerint saját 40 évvel ezelőtt megfogalmazott tétele, miszerint a fekete lyukak mindent elnyelnek, még a fényt is, élete legnagyobb tévedésének bizonyult."

Na de nemcsak ő állította azt, hogy a fekete lyukak mindent elnyelnek. Most akkor mi az igazság?

2015. jún. 5. 13:47
1 2
 11/11 SwapP ***** válasza:

Az én véleményem pedig, hogy a feketelyuknak semmi köze a sötétenergiához. Egy robbant erős gravitációs mező nem csinál antigravitációt. Ennyi.

De még ha a feketelyuk hozná létre a sötétenergiát, mit vennénk észre a feketelyukak elrendezését illetően? Azt, hogy egymástól egyenlő távolságra vannak, egyforma erősségűek. Akkor kaphatunk a miénkhez hasonló univerzumot.

De ha a valódi elrendezését tekintjük, és a te elméleted alapján gondolkodunk, akkor a sötétenergi elszórva, itt ott különböző mértékű tágulást tapasztalnánk.( igaz most is ezt tapasztaljuk, deaz az antigravitáció tulajdonságának tudható be. A másik esetben ez teljesen kaotikus, rendszertelen lenne).

2015. jún. 7. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!