Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez miért van? (bővebben lent)

Ez miért van? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Néha, ha valami extrém rosszat álmodok, miután felkelek és kinyitom a szemem, és ugyanúgy látok, hallok, meg minden, nem tudok beszélni. Próbáltam párszor, és egyszerűen tátog a szám, de csak ilyen nagyon halkan tudok szavakat mondani alig artikulálva, akármennyire is próbálkozom beszélni. Csak kíváncsi vagyok, hogy ez miért van :)
2010. febr. 26. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Csak tippelni tudok, talán "nem ébredt még fel minden porcikád", ezt azért mondom mert velem is történt már hasonló csak én nem álmodtam rosszat, de miután kinyitottam a szemem az alkarom mintha le lett volna bénulva, hozzáértem és nem éreztem(a karomon), nem tudtam mozgatni, befeszíteni... mintha egy halott karját lengettem volna(merthogy a vállamba meg erre arra minden működött):) engem is érdekelne miért van ez.
2010. febr. 26. 16:04
 2/7 anonim ***** válasza:
alvás paralízis
2010. febr. 26. 16:19
 3/7 anonim ***** válasza:
71%

Az utóbbira elég könnyü válaszolni. Álmodban ráfeküdtél a karodra, és kicsit elszorítottad a vérkeringést benne. Reggelre így egészen elzsibbadhatnak az ember végtagjai, ez teljesen normális, ébredés után pár perc alatt (esetleg mozgatni próbálva) visszaáll a helyes keringés és újra jól fog müködni a karod.

Az eredeti kérdésre sajnos nem tudok okosat mondani.

2010. febr. 26. 16:22
 4/7 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon hirtelen ébredsz fel, és az agyad még nem állt át. Alvás közben "kikapcsol" bizonyos dolgokat (több kevesebb sikerrel), ezért van, hogy ha például almodban futsz, nem kapálódzol össze vissza az ágyadban.

Első: te lehet, hogy csak elfeküdted, és emiatt zsibbadt el. Velem is előfordult már.

2010. febr. 26. 16:23
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Tudjátok van az alvajárás amikor az agy alszik,de a test ébren van.Na ez annak az ellenkezője,az agyad felébredt,de a tested még nem egészen(ugyan is alvásközben,h ne essünk le az ágyról vagy hasonlók gátolva vannak az izmok).

Velem is fordult már elő,eddig 2szer,de előbb tudtam a létezéséről mint megtapasztaltam volna úgyhogy tudtam mi történik:D

Am állítólag ilyenkor hallucinálni is szoktak,de én nem láttam semmit...

2010. febr. 26. 16:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat^^
2010. febr. 26. 16:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is nagyon hirtelen fel tudok kelni sajnos.Annyi ,hogy hozzáérnek a kezemhez és máris fent vagyok.Azért beszélni szerencsére mindig tudtam.Olyan viszont már volt ,hogy amikor fel akartam állni majdnem összeestem mert a lábam nem akart reagálni.Arra tuti nem feküdtem rá ,de hála az égnek pillanatok alatt felkelt:)

elsőnek:Én is jártam már így azt hittem álmodok.Csak úgy csapkodott a kezem semmi reakció próbáltam mozgatni nem ment hozzávágtam a falhoz és nem is éreztem.Pár perc mozgás után elkezdtem érezni a falat és mozgott is rendesen.

Tuti ,hogy ráfeküdtem és nem vettem észre utána annyira elzsibbadt ,hogy semmit sem éreztem.Még azt sem ,hogy zsibbad....

2010. febr. 26. 17:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!