BME felvételi az atomfizika BSc szakra?
nincs atomfizika alapszak, csak fizika szerintem
amúgy fizikából meg matekból emelt szinten kell állni, mert megtudod mi az hogy szopol
Van Atomfizika BSc a BME-n?… Szerintem olyat tudsz, hogy Fizika BSc-re jössz, ott az alkalmazott specifikációt csinálod, és MSc-n a nukleáris technika szakirányt.
Amúgy csak az a lényeg, hogy legyen érettségid két reáltantárgyból (ugye matekból mindenképpen kell, tehát érdemes arra gyúrni, mert az beleszámít a tanulmányi pontokba is, meg még egy másik reáltárgyra), illetve hogy meglegyen a 360-380 pontod a felvételin. Szóval még emeltezni se kötelező, de szerintem az 50 pluszpontért megéri.
hát te nem menjél atomfizikusnak
ott van hogy két féle szakra lehet menni matekra meg fizikára
Az, hogy van atomfizika tanszék, nem jelenti azt, hogy van atomfizika szak.
Az oldalon, amit linkeltél, ott van a dékáni hivatal telefonszáma. Hívd fel őket, és kérdezd meg amire kíváncsi vagy. Biztos vagyok benne, hogy hasznosabb választ kapsz tőlük, mint itt bárkitől is.
Én egyébként a BME TTK-n végeztem, mérnök-fizikus szakon. Akkoriban 4 féle irányba lehetett szakosodni: optika, kondenzált anyagok fizikája és nukleáris technika. (nem tudom mi volt a negyedik)
Ha itt:
rákattintasz a képzések fülre, akkor látod, hogy milyen szakokat indít a TTK.
Az alapvető probléma ott van, hogy nem értesz magyarul. (Legalábbis ahogy kiveszem abból, amit írsz).
A BME-t nem fogod tudni elvégezni nagyon jó matek és fizikatudás nélkül ha GTK-n kívüli összes többi kar bármelyik szakát választod.
Legalább a tárgyak 60 %-ához emelt szintű matematika és fizikatudás szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!