Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » BME felvételi az atomfizika...

BME felvételi az atomfizika BSc szakra?

Figyelt kérdés
Szlovákiából vagyok, és azt szeretném kérdezni, hogy mik a feltételek? Az emelt érettségi reáltantárgyból?

2015. máj. 22. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:

nincs atomfizika alapszak, csak fizika szerintem

amúgy fizikából meg matekból emelt szinten kell állni, mert megtudod mi az hogy szopol

2015. máj. 22. 13:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Van Atomfizika BSc a BME-n?… Szerintem olyat tudsz, hogy Fizika BSc-re jössz, ott az alkalmazott specifikációt csinálod, és MSc-n a nukleáris technika szakirányt.

Amúgy csak az a lényeg, hogy legyen érettségid két reáltantárgyból (ugye matekból mindenképpen kell, tehát érdemes arra gyúrni, mert az beleszámít a tanulmányi pontokba is, meg még egy másik reáltárgyra), illetve hogy meglegyen a 360-380 pontod a felvételin. Szóval még emeltezni se kötelező, de szerintem az 50 pluszpontért megéri.

[link]

2015. máj. 22. 13:44
 3/10 A kérdező kommentje:
[link] erre gondoltam, atomfizika tanszék
2015. máj. 22. 14:06
 4/10 anonim ***** válasza:

hát te nem menjél atomfizikusnak

[link]

ott van hogy két féle szakra lehet menni matekra meg fizikára

2015. máj. 22. 14:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Ezt éppen nem láttam. És amúgy már fizikát tanulok, csak Szlovákiában, de átszeretnék jönni magyarba.
2015. máj. 22. 14:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Az, hogy van atomfizika tanszék, nem jelenti azt, hogy van atomfizika szak.

Az oldalon, amit linkeltél, ott van a dékáni hivatal telefonszáma. Hívd fel őket, és kérdezd meg amire kíváncsi vagy. Biztos vagyok benne, hogy hasznosabb választ kapsz tőlük, mint itt bárkitől is.

Én egyébként a BME TTK-n végeztem, mérnök-fizikus szakon. Akkoriban 4 féle irányba lehetett szakosodni: optika, kondenzált anyagok fizikája és nukleáris technika. (nem tudom mi volt a negyedik)

Ha itt:

[link]

rákattintasz a képzések fülre, akkor látod, hogy milyen szakokat indít a TTK.

2015. máj. 22. 14:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát bizony… 'az oktatási szervezeti egység' ≠ 'tanulmányi szak'…
2015. máj. 22. 14:20
 8/10 anonim válasza:

Az alapvető probléma ott van, hogy nem értesz magyarul. (Legalábbis ahogy kiveszem abból, amit írsz).

A BME-t nem fogod tudni elvégezni nagyon jó matek és fizikatudás nélkül ha GTK-n kívüli összes többi kar bármelyik szakát választod.

Legalább a tárgyak 60 %-ához emelt szintű matematika és fizikatudás szükséges.

2015. máj. 22. 15:32
 9/10 anonim ***** válasza:
GTKsok is szoktak sírni állandóan hogy úristenelvégezhetetlenamatek
2015. máj. 22. 15:55
 10/10 anonim ***** válasza:
9%
Jaj, GTK-sokról jut eszembe, hogy egyszer kitalálták, hogy a GTK-soknak egy előadás az F229-ben legyen (ugye az F az a „fizika” épület). Orosz arra járt, meghallotta, hogy közgáz megy, és előadóstul mindenestül kizavarta őket, hogy itt nem fognak bölcsészségeket beszélni. :D Gondolom a jó kis illedelmesen induló, a legkisebb ellenkezésre k**** anyázós stílusában.
2015. máj. 22. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!