Miért nem esznek embert a kardszárnyú delfinek?
Lényegében ők a tengerek csúcsragadozói, mindenre vadásznak: halak, ráják, cápák, bálnák, fókák, pingvinek, tengeri madarak és más delfinek. És az emberek is elég gyakran kerülnek velük kapcsolatba. Pl. egy strand is terített asztal lehetne nekik, ugyanúgy kivetődhetnének az emberekért a partra, mint a fókákért.
Ennyire rossz az emberek íze vagy erre van más magyarázat is?
Esetleg ti tudtok olyan esetről, amikor embert ettek?
Szóval főleg arra lennék kíváncsi, hogy ennek van valami etológiai/biológiai magyarázata?
Egyszer láttam egy dokufilmet, amiben az étrendjük volt a fő téma és ott ez alapján különítették el őket. Pl. voltak a halevők, akik nem is vadásztak másra, tehát se pingvinikre se fókákra. Aztán voltak a fókaevők, amik halakat nem ettek. Ez mennyire igaz? Tényleg így viselkednek?
(Most a vadon élő állatokra gondolok, nem azokra, amik kinyírják a gondozókat. Különben ott sem eszik meg őket.)
" A maga kb 3-6 méterével és többszáz kilójával nem kis hal szerintem"
Annyira nem kis hal hogy egyaltalan nem hal.
Azert nem esznek embert, mert az ember nem fordul elo nagy tomegben a vizben, nem lehet a vadaszatara specializalodni.
Kardszarnyu delfin sokfele van, es valoban elkulonulnek elohely es zsakmanyallat szerint.
Hogy az lenne a tengerek csucsragadozoja az vitathato, a nagy feher capa szerintem a csucsragadozo.
Hát nem tudom. Szerintem abban az esetben is a delfin a nyerő. Sokkal okosabb, biztos kitalál rá valami taktikát.
Pl. a mérgező rájákkal elkezd játszani, amíg azok hasra nem fordulnak és onnantól a rája elveszti az egyensúlyérzékét és ki tudja nyírni simán.
Tudtommal a cápát is elég csak megfordítania és onnantól nyert ügye van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!