Ha elutaznánk nagyon messzire a Földtől, mondjuk 65-200 millió fényév távolságra és visszanéznék a Földre, akkor láthatnánk dinoszauruszokat, amik akkor éltek?
Figyelt kérdés
Persze úgy, hog van valami nagyon szuper távcsövünk, sokkal fejlettebb, mint amiket ma használnak.
Ez valahogyan kivitelezhető?
2015. ápr. 24. 19:22
11/20 Ozmium42 válasza:
OK, elnéztem, akkor az a dolgod, hogy utol kell érned azt a fényt, ami akkor indult el a Földről, amikor dinoszauruszok járkáltak rajta. Szóval minimum át kell lépned a fénysebességet, vagy teleportálnod kell.
12/20 Dunken Master válasza:
Nem, mert ha olyan távol lennél attol még a földet nem látnád a múltban
13/20 anonim válasza:
Ne szólj a témához ha nem értesz hozzá. A napot is 8 perccel ezelőtti állapotában látod. Csak... kímélj meg minket ettől. Tény ként jelentesz ki bullsh*teket. A fénynek van egy sebessége. Ha elég távol mész ami jelen esetben 66 millió év, akkor a 66 millió éve visszacsapódott fény érkezik meg a szemedbe.
14/20 A kérdező kommentje:
Igen, én is tanultam. :)
Egyébként itt láttam: https://www.youtube.com/watch?v=I8RY9tymfGE
Szóval gondoltam rákérdezek. Biztos ami biztos.
Tök jó lenne amúgy, ha így vissza tudnánk nézni az időben lényegében mindent. Kár, hogy eléggé valószínűtlen. :(
2015. ápr. 27. 19:40
15/20 A kérdező kommentje:
*én is így tanultam :D
2015. ápr. 27. 19:40
16/20 anonim válasza:
Mikor felnézel az égre és távoli csillagokat látsz, lényegében visszanézel a távoli múltba. Akár a világunk keletkezéséig. Mikor a napra nézel akkor 8 percet nézel vissza, és még lényegében akkor is visszanézel mikor a kezed látod, csak nagyon kis mértékben. Ez is lehet egyfajta időutazás. :D
17/20 SwapP válasza:
És milyen érdekes, hogy a múltba nézel vissza, és a jövőbe utazol :)
18/20 anonim válasza:
Ha fénysebességgel megy valóban a jövőbe utazik, de ez nem lenne elég hogy utolérjük a 65 millió éve visszaverődött fényt, szóval mi teleportálunk. :3
19/20 SwapP válasza:
Köze sincs ahhoz amit mondtam...:)
20/20 SwapP válasza:
Én csak tettem egy kijelentést, hogy milyen furcsa...de ha gyorsabban megy mint a fény, akkor korábban kell odaérnie, mint ahogy elindult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!