Ha a visszatartott szellentes után valakinek böfögnie kell akkor valójában a szellentest böfögöd ki?
Tudom,hogy egy eleg abszurd kérdés és valószínűleg nem is jó helyen tettem fel de egy gyengebb pillanatban ezen kezdtem el gondolkodni es mivel tudomanyos valaszt nem talaltam ra gondoltam megkérdezem a velemenyeteket.Örülnek ha ertelmes kulturalt formában ervekkel alátámasztva tudnatok prezentalni a gondolataitokat meg ha a tema nem feltétlenül kívánja meg.
Köszönöm: )
Feltéve, hogy egy hétig tartottad vissza, lehetséges. :D
Amúgy nem.
Az emésztőrendszer extrém betegségeket kivéve egyirányú utca.
Persze, gondol egyet, végigszalad a kakával tele beleken, átküzdi magát a gyomron, és a szádon kijön.
Ez nem a kisegér a South Parkból. :D
A böfögés az evés közben (véletlenül) lenyelt levegőnek, vagy a szénsavas italokból felszabadult széndioxidnak a távozása (felfelé).
A bélgáz a vastagbélben képződik, elsősorban szénhidrátok (bab, karfiol, borsó stb. cukor jellegű vegyületei) amelyek lebontásához nem rendelkezünk megfelelő enzimmel, és a vastagbél baktériumai bontják le végül hidrogén és metán termelődése közben. Jellegzetes szagát a merkaptánok, kénhidrogén okozza. A gázok kis része a vérbe diffundálhat és a tüdőn keresztül távozik légzés közben(nem büfögés), nagyrésze a vastsagbélen végighaladva szellentés formájában távozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!