Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meddig kell főzni egy csontot,...

Meddig kell főzni egy csontot, hogy minden baktérium meghaljon róla?

Figyelt kérdés
Hány fokon és meddig kell főzni egy csontot, hogy azon biztos ne maradjon semmilyen baktérium?

2015. márc. 28. 12:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Bármeddig, mert a natúr 100°C főzés nem öl meg minden baktériumot, vírusokat meg pláne nem.


Ha sterilizálni akarsz, akkor ennél magasabb hőmérséklet, és nagyobb nyomás kell. Egyik sem otthon előállítható dolog :) A kukta jár ehhez a legközelebb, de a kórházi autokláv azért lényegesen hatékonyabb.

2015. márc. 28. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 sadam87 ***** válasza:

Butcher

A kuktával is lehet sterilizálni (persze akkor, ha megfelelő alapossággal és ideig kuktázik az ember), mi is azt használtuk a mikrobiológia gyakorlaton az eszközök sterilizálására. Nyilván egy autokláv azért praktikusabb ilyen célra.

(Egyébként a kérdés csak a baktériumokra vonatkozott.)

2015. márc. 28. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!