Meddig kell főzni egy csontot, hogy minden baktérium meghaljon róla?
Figyelt kérdés
Hány fokon és meddig kell főzni egy csontot, hogy azon biztos ne maradjon semmilyen baktérium?2015. márc. 28. 12:31
1/2 anonim válasza:
Bármeddig, mert a natúr 100°C főzés nem öl meg minden baktériumot, vírusokat meg pláne nem.
Ha sterilizálni akarsz, akkor ennél magasabb hőmérséklet, és nagyobb nyomás kell. Egyik sem otthon előállítható dolog :) A kukta jár ehhez a legközelebb, de a kórházi autokláv azért lényegesen hatékonyabb.
2/2 sadam87 válasza:
Butcher
A kuktával is lehet sterilizálni (persze akkor, ha megfelelő alapossággal és ideig kuktázik az ember), mi is azt használtuk a mikrobiológia gyakorlaton az eszközök sterilizálására. Nyilván egy autokláv azért praktikusabb ilyen célra.
(Egyébként a kérdés csak a baktériumokra vonatkozott.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!