Timi0422 kérdése:
Mi a fekete lyuk?
Figyelt kérdés
2015. márc. 22. 19:53
1/9 anonim válasza:
A relativitás miatt minél nagyobb egy objektum tömege, annál lassabban telik az idő. A fekete lyuk egy olyan négytömegű csillag, amin megáll az idő, így fény sem lép ki a felületéről.
2/9 anonim válasza:
Illetve hát a csillag sajátideje az ugyan olyan, mintha mi sem történne, nekünk külső szemlélő számára tűnik olyannak, mint állna. Egyébként meg lehet, hogy sajátidején baromi gyorsan elbomlik.
3/9 anonim válasza:
Olyan anyagsűrűsödés a téridőben, amelynek gravitációja olyan mértéket ér el, hogy a felszíni nehézségi gyorsulása meghaladja a fénysebességet. A középpontjától mért azon távolságot, ahol ez a nehézségi gyorsulás azonos a fénysebességgel, azt nevezzük eseményhorizontnak.
4/9 anonim válasza:
" a fekete lyuk, egy nem létező égitest" - énekelte Cseh Tamás
5/9 anonim válasza:
Nézd meg az Interstellar-t és részben megtudod :D
6/9 EgyGyűrű...! válasza:
Egy ikyet lazan kigooglezhatnal 😉😉
7/9 Vree válasza:
Ha nem túl egoista, engedd meg, hogy belinkeljem a korábbi fordításomat:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
(5. komment)
Szerintem Tony Darnell összefoglalójánál nehéz jobbat írni.
8/9 anonim válasza:
A lehető legjobb, tudományos magyarázat a kérdésre:
www.youtube.com/watch?v=Agm0S2PmwfI
9/9 anonim válasza:
dehogy egoista, Vree - fogtam az egészet és elmentettem! Köszönet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!