Tudtátok? Hogy adjam a tudósok tudtára ezt az érdekes jelenséget?
Pár napja rátaláltam a gépen egy programra amivel a bolygókat meglehet figyelni.
Engem ez a bolygó téma mindig is foglalkoztatott.
A lényeg az hogy addig forgattam,kutakodtam a marson hogy találtam egy érdekességet ami talán hasznos lehet a későbbiekben.
Mégpedig azt találtam/nyomoztam hogy a marson talált éghajlat,levegő majdnem ugyanolyan a Földével.
12/l
Szia!
Ez nagyon aranyos. Szerintem amit egy ilyen ismeretterjesztő programba feltöltenek, azt már számos tudós látta és felhasználta valamilyen formában. 7 ember által alkotott robot is tevékenykedett már a Marson, ők végezték a méréseket. Valóban vannak hasonlóságok a Föld atmoszférájával, de jelenleg roppant cudarok a marsi körülmények (régen kicsit jobb volt, akár még élet is előfordulhatott volna). Szuper, hogy érdeklődsz az ilyesmi iránt, ajánlom a Cosmos sorozatot Neil Degrasse Tysonnal, remekül össze van rakva.
Ha ezt megmutatod egy Mars kutatónak, akkor az első kérdése az lesz, hogy a program honnan veszi az adatait.
Egyébként konkrétan milyen értékek szerepelnek abban a programban? Írj mondjuk egy nyomás értéket, meg egy százalékos összetételt, kérlek.
Szia,
A tudósok már tudnak róla, de köszönik az észrevételed.
"Impotens idióták."
Akkor talán válaszolj te a kérdezőnek, észlény. :D
Kifejtenéd bővebben? :)
Érdekelne, de nem tudom, miből jöttél rá erre.
(Amennyire én tudom - és lehet, hogy tévedünk :) - a Mars légköre sok szempontból eltér a Földtől. Először is vékonyabb. Mivel a Mars kisebb és így kisebb a vonzása is, és mert nincs mágneses mezeje, mint a Földnek.
De más az összetétele is; ha összehasonlítja az ember a gázok arányát:
látszik, hogy a Mars majdnem teljesen szén-dioxid (95,32%), ami a Földön csak alig 0,03%. És pontosan fordítva van az oxigénnel és a nitrogénnel, ami a Földön 97%, a Marson viszont alig 2,83%.)
Egy internetes programmal semmi olyasmit nem találhattál, amiről a tudósok ne tudnának, ezt hidd el. :)
Ugyanakkor szuper, hogy ilyesmi iránt érdeklődsz, csak így tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!