Viszkethet az embernek a belső szervei?
Figyelt kérdés
Ez most h*lyén hangzik majd, de már többször éreztem úgy, mintha belülről viszketne a böröm. Vagyis, mintha viszketne a vesém, májam. Komolyan, hiába vakartam, nem lett jobb. Aztán elmúlt. Elvileg nem viszkethetne, mert oda bent nincs levegő, meg por, meg ilyesmi. De, akkor hogy lehet hogy úgy érzem, mintha belülről viszketne valamim?2010. febr. 16. 15:31
2/5 anonim válasza:
Nem tudom, ez hogy lehet, de abban teljesen biztos vagyok, hogy nem tenne jót neked, ha megvakarnád, így inkább felejtsd el az egészet!
3/5 anonim válasza:
csak úgy érzed, bizony az első válaszolónak igaza van. Idegi alapon van ez a dolog. Lehet hogy mondjuk a talpad viszket, csak egyszerűen "félre" érzed, mert pont valami idegvégződésen viszket stb stb. Gondolom mindenkivel előfordult már, hogy viszketett a keze például (úgy érezte) és egyszerűen nem találta a viszketés forrását, aztán rálelt például a nyakán, stb :) szerintem érthető.
4/5 anonim válasza:
Olyan embereknél akiknek amputálták valamelyik végtagját, még sokszor jelentkezik viszkető érzés a már nem létező testrészen.
5/5 anonim válasza:
"Lehet hogy mondjuk a talpad viszket, csak egyszerűen "félre" érzed, mert pont valami idegvégződésen viszket"
Igen, ilyesmi állhat fenn. A kínai akupunktúra is (persze sokkal komplikáltabban és mélyrehatóbban, amiről itt most nincs szó), nagyjából ezen alapszik. Gondolom, nem vagy egyedül ezzel a megtévesztő érzéssel. Elég kellemetlen dolog lehet. Talán, ha ez sokszor visszatér, meg kellene kérdezned egy orvostól, hogy mi az oka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!