A részleges Napfogyatkozáshoz milyen napszemüveg ajánlot?
Igen persze, ha gagyi napszemüveget használ valaki az veszélyesebb mint a semmi, igen valóban, sötét miatt tág pupilla, még több UV és fény, ezért kell 100% UV szűrőset venni nem pedig gagyit. Minden szemüvegboltban vagy Ofotért boltban lehet kérni, hogy mérjék meg tényleg 100% UV szűrős-e. Még az sem biztos, hogy a drágább tényleg jobb, láttam már 500ft-os aluljárós szemüveget is, ami 100% UV szűrős volt (bemérés alapján), ezt védőszemüvegnek vettem mikor kukoricaföldön dolgoztam nyáron, nem is volt sötétített ,de ennek ellenére UV szűrése 100%. Munkavédelmi boltban vett elvileg 100%-os sötétített meg nem az, és vagy 10x annyiba került.
Mellesleg napfogyatkozást kormozott üveggel is lehet nézni nyugodtan, azzal nézték mrá az 50-es években is szüleink, most meg azt mondja a média, hogy elavult a kormozott üveg. Na ja ,biztos sokat változott a Nap 60 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!