A vízből lehet-e metán és szén-dioxid egy kis szén segítségével a magmára csöppenve?
A kérdés minden bizonnyal helytelenül van feltéve..
Én alapvetően mérnöknek tanulok, szóval a műveltségem nincs Kémiából túl magas szinten. Érdekelne, hogy az alábbi videóban elhangzó reakciók tényleg úgy működnek-e, ahogy ez az ember elmondja? A videót beállítottam oda, ahol a tételes rész következik:
Ha nem a válasz, érdekelne, hogy miért nem, és az is, hogy akkor mire gondolhatott a költő.
a helyes képlet CH4 + O2 -> CO2 + H2O azért mert energetikailag kedvezőbb konstrukció az utóbbi
extrém magas hőmérsékleten valóban szétbomlik a víz alkotóelemeire, de előbb fog a durranógáz vízzé megint összeállni, minthogy szén-dioxiddal metánt képezzen
esetleg nikkel katalizátor jelenlétében szén-monoxid és hidrogén gázból előállítható a metil-alkohol esetleg...
A videón az előadó egy igazi, "tőrőlmetszett" sarlatán. Nem tudom sírjak, vagy röhögjek. Ezzel a sok hülyeséggel csak árt népünk őstörténetének.
Zsonglőrködik a szavakkal, latin, görög jövevényszavakat zutyul össze régi magyar szavakkal.
Nyelvtan 1 az előadónak - UV! Utóvizsga!
Szép Hazánk hegyei változatos geológiai eredetűek, van mészkő, vulkanikus, stb.
Még, hogy épített hegyek? Metán nyomás?
Földrajz 1, fizika 1. Utóvizsgát neki!
Végül ami nekem szakmába vág, a metánképződés:
C + 2H2 = CH4
Ennek a reakciónak az optimuma 450-480°C körül van. A nyomás logaritmusával enyhén emelkedik. (Gondolom az ifjú kollégának nem kell elmagyaráznom a logaritmus jelentőségét az összefüggésben.)
A metán magasabb hőmérsékleten inkább szétesni szeret elemeire. Még, hogy magma!
Az esetleg jelen lévő oxigén, vízgőz, szén dioxid s reakciót gátolja.
Kémia 1 - utóvizsga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!