Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy tudom a pubmeden megnézni...

Hogy tudom a pubmeden megnézni, hogy egy cikknek mennyi az impact faktora?

Figyelt kérdés
2015. márc. 6. 09:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Ezeket az impaktos dolgokat nem vágom teljesen, egyszer tanították, de régen volt :D

Szerintem az újságnak van impaktja és a cikk impaktjának azt veszik és azt "kapja" az ember impaktként, és az összeadódik, vagy nem vágom, valami ilyesmi.

Lényeg: néztem a pubmedet és ott nem volt kiírva szerintem se, rákerestem a cikket megjelentető újság impaktjára és arra kaphattam volna találatot (lapcsoport egyik tagja, sokét kiírta a google első találat, de azét nem.)

Vannak ilyen jelentések az impakt faktorokról, ott tudod megkeresni a folyóirat (ez az! ezt a szót kerestem, mikor újságot írtam xD ) impaktját (ami=cikk impaktja?). Ezt a vastagon szedett cím felett pici linknek látszó betűkkel írja rövidítve a pubmed.

Remélem egy kicsit segítettem legalább. És még jobban h nem hülyeségeket írtam!

2015. márc. 6. 13:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Az IF-t mindig visszamenoleg szamoljak ki az adott evre, tehat az ideit majd 2016-ban. Ha ev kozben kell valamiert mondjuk egy januarban megjelent publikacio IF-a, akkor altalaban az elozo evit adjak meg azzal, hogy majd frissitik ha meglesz az uj.

Az IF-t nem a PubMed szamolja ki, hanem valami ezzel foglalkozo intezmeny, aztan megtalalhato a lista tobb helyen, pl itt is:

[link]

Vagy itt:

[link]

Aztan persze az is vicces, amikor a ket lista elter...

2015. márc. 6. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!