Milyen tanulmányok kellenek ahhoz, hogy bűnügyi helyszínelő lehessek. Jelenleg kémia egyetemen vagyok és a továbbiakat folytatnám bió-kémiával, pontosabban enzimológiával, akkor az jó lenne. Vagy mivel folytassam?
Már nem bűnügyi helyszínelőnek hívják, hanem bűnügyi technikusnak és érettségi után a közszolgálatira kell menni:
De ha már "kémia egyetemen" (mi a franc ez?) vagy akkor valamilyen műszeres analítika szakirányt javaslok és megfelelő protkóval és jópár se... kinyalása után lehetsz bűnügyi szakértő:
És ha akarsz még egy tippet (bár ez nem kizárólag csak a bűnügyi területhez kapcsolódik) tanuld ki a mágneses mag rezonancia (NMR) spektroszkópiát, ha van oktatód hozzá. Nehéz terület, de nem telített és ha jó szakember leszel ebben, kapkodni fognak utánad (tudom, én szilárdfázisú NMR-ből írtam a diplomámat). Bár a géppark rohadt drága és ebben nyilván nem Mo. vezet, lehet ki kell majd menned külföldre: az USA-ban "minden bokorban" akad egy NMR készülék (jó, ez túlzás természetesen) :)
Nézd meg ezt is, hátha tanulsz belőle:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
Ha be akarod karikázni krétával a hullát, és kirakni a kis táblácskákat a számokkal:
rendőr
Ha laborban akarod mikroszkóp alatt vizsgálni a véres ruházatokat:
vegyész
Ha olyasmit akarsz csinálni, amit a CSI sorozatokban:
színész
"Köszönöm mindenkinek a választ!"
Hülye vagy vagy mi a franc?
A leghasznosabb és legmagasabb szintű választ én adtam (#2).
Ki kellett volna ezt emelned és kivételesen megköszönni.
Ugyanolyan sz..ar vagy, mint a kérdezők hálátlan többsége, a k. any...dat!
Ja, és olyan nincs, mint ami a CSI-ban van! Ha azt akarod csinálni, akkor színésznek tanulj!
A "valós" megfelelőit itt találod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!