Látott már bárki fekete lyukat bármilyen módon?
amúgy a fordítás nem Ctrl+c, Ctrl+v, de mind1 -_-
nem akarok siránkozni ;p
A hipotézis, hogy TALÁN nincsenek is fekete lyukak, nem Hawking elmélete, hanem Laura Mersini-Houghton elmélete. Hawking csupán nem zárja ki, hogy igaza is lehet.
Ez egy hipotézis, amit majd vagy cáfolnak, vagy nem.
Aki ebben a témában az "önálló gondolatait" hangoztatja és nincs LEGALÁBB Hawking szintjén fizikából, az inkább kocsmapultnál ossza az észt visszamaradt szellemi képességű közönségnek.
Ezen témában, itt a legkorrektebb válasz éppen hogy a copy-paste illetve a megfelelő tudományos cikkek linkelése, pontosan azért, mert azok klasszisokkal magasabb szintű és hitelesebb információk, mint amit itt bárki saját kútfőből irkálna.
Kételkedni szabad, csak azokat a kételyeket illik alátámasztani minimum olyan szintű tudományos színvonalon, mint amilyen színvonalú a gyanúsított elmélet. Azon a szinten meg ITT, ezen az oldalon senki sincs. Akinek akármilyen fizikai-matematikai képzettsége-tudása van a témában, ezt biztosan készséggel el is ismeri, csak éppen az önjelölt "szakértőknek" fogja sérteni az önérzetét.
Tessék, ez is csak egy link, lehet szapulni az Origót, akinek nem elég színvonalas, kövesse le, olvassa el eredetiben azokat a tudományos cikkeket, amire alapul ez a cikk.
Ócsárolni meg, mint már írtam, az álljon neki, aki képzettségénél, tudásánál fogva ezt teljesen hitelesen, tudományosan tudja megtenni.
Itt az alátámasztatlan személyes vélemények annyit érnek, mint hangyafing a hurrikánban.
Akinek csak ilyen hangyafingja van, az az egóját növelni sétáljon át inkább az említett kocsmapulthoz.
Tudom kicsit megkésve írok ide, de fontosnak tartom leírni:
Én sajnos nem tehettem meg, hogy egyetemre menjek, önszorgalomból tanulom a fizikát. Aki egyetemre jár\t, aki önszorgalomból tunulja a fizikát hozzám hasonlóan, az sem fog saját kútfőből válaszolni, mert amit megtanult azt valahonnan tanulta meg, nem saját maga jött rá a logikai összefüggésekre, tényekre, elméletekre. Gondolom nincs olyan fizikus az oldalon, akinek a saját elméletét a fizikus társadalom elfogta már, és tényként kezeli, vagy felhasználja kísérletek során. Ebből adódóan, aki itt saját kútfőből kijelent valamit, az egy hipotézist ír le, semmi alapja nincs. Hogy jobban értsük miről beszélek vegyük alapul a relativitáselméletet. Mindenki tudja, hogy kinek a fejéből pattant ki, és remélhetőleg azt is, hogy mit jelent, bár ez lényegtelen a mi szempontunkból. Amikor egy kérdés hjelenik meg az oldalon, amit ezzel lehet magyarázni, és a wiki nélkül magyarázom( vagy bármilyen más oldal nélkül) azt nem saját kútfőből teszem, hiába nem kell hozzá segítség, de valamikor kellett, és azt a tudást adom át, amit korábban VALAHONNAN, VALAMILYEN FORRÁSBÓL megszereztem. Számít-e, hogy 10éve, vagy 5perce tanultam meg, és megosztom a forrást ahonnan megtanultam? Nem. A lényeg, hogy megtanultam, és ami mégfontosabb, hogy ezt a tudást tovább akarom adni, és ehhez a forrást is megadom, ahol bővebb információt szerezhet az érdeklődő. Szerintem forrással, vagy forrás nélkül ez egy nagyon becses dolog, főleg, ha napokon keresztül próbáljuk megértetni valakivel a mondanivalónkat.( mindkettő szerpben voltam már). Előfordul, hogy látok olyat, amikor egy ismert oldalról vágják eléd 5sorban, hogy mit kérdezel, és nem adnak forrást. Na ezt nem szeretem. Amikor megkérdezik, hogy mi az a feketelyuk, és leírják, hogy a tér egy olyan pontja, ahol a suzökési sebesség eléri, vagy meghaladja a fénysebességet. Na oké, de most az mit csinál, hova megy, miért van úgy? A másik, amikor emlékszik valaki valamire, meg hallotta valahonnan, és elkezdi leírni. Na az borzasztó. Ide tartozik, amikor valakinek valami eszement dolog utánajárás nélkül, valami logikusnak tűnő dolog jut eszébe, és elkezdi osztani az észt, és tényként állítja be azt. Ezért haragszok pl NONTAUra is( bár mostanában odateszi, hogy ez a saját véleménye). Én hiszem, hogy elég okos, hogy belássa, bnincs igaza, és ha utána járt volna, nem is jutna olyan az eszébe, amiket megosztogat velünk. Hogy miért veszek ide látszólag nem ideillő dolgokat is? Hát mert fenn áll a veszélye, hogy valaki valamit félre ért rosszul tanulja meg, vagy hisz nontaunak, és tovább gondolja, majd egyre nagyobb sületlenségek terjengnek majd a neten. Az erre tévedő érdeklődő pedig nem azt az információt kapja, amit szeretett volna.
Elnézést, hogy ilyen hosszúra elhúztam, de még elnézést kell kérnem szegény nontautól, mert vele példálózok, de remélem az utolsó társalgásunk óta belátta, hogy téved, és vagy teljesen elvetette, vagy magyarázatot ad, vagy átfabrikálja a teóriáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!