Ha egyik szülőm se nullás vércsoportú, akkor én lehetek az?
Figyelt kérdés
Hogy is vannak ezek a vércsoportok? Milyen vércsoportú szülőknek milyen vércsoportú gyerekeik lehetnek?2015. febr. 1. 22:44
2/8 A kérdező kommentje:
Nem csak két nullás szülőnek lehet nullás gyereke?
2015. febr. 1. 23:38
3/8 anonim válasza:
Igen, lehetsz nullás vércsoportú. Két nullás szülőnek csak nullás gyereke lehet, de két nem nullás szülőnek is lehet nullás gyereke, ha mindkét szülő hordozza a nullás gént. (Recesszív génről van szó.)
4/8 anonim válasza:
Fogsz majd gimi negyediben sokat szívni a genetikával ha egy ilyen keresztezésből nem jön le hogy lehet két heterozigótának recesszív utódja.
5/8 anonim válasza:
Nem, és ha odafigyelsz majd bioszon, nem olyan fú, de nehéz ám a genetika, mint ahogy #4 gondolja.
7/8 A kérdező kommentje:
"Fogsz majd gimi negyediben sokat szívni a genetikával ha egy ilyen keresztezésből nem jön le hogy lehet két heterozigótának recesszív utódja."
Ömm... a gimivel már 3 éve végeztem és genetika csak a biosz faktosoknak volt. Bár utólag bánom, hogy nem jártam faktra, mert nagyon sokat tanulhattam volna és még érdekel is, így is az osztály egyik legjobb bioszosa voltam. Azért köszi a megelőlegzett bizalmat, hogy nem fogm bírni...:D
2015. febr. 2. 13:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!