Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan tudom azt, hogy melyik...

Honnan tudom azt, hogy melyik molekula 2 atomos, milyen kötés alakul ki közöttük ( pl. : Cl2)?

Figyelt kérdés
2010. febr. 8. 19:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt hogy melyik molekula kétatomos, meg kell tanulni.

H2, N2, O2, F2, Cl2, Br2 és I2.

Azt hogy milyen kötés alakul ki köztük én sem tudtam soha megjegyezni. de aszem ionkötésnél az egyik elem mindig fém.

2010. febr. 8. 19:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

elemmolekulákban mindig kovalens. elemmolekula az, ami 2 azonos elemből áll:pl Cl2, H2, O2, stb (azt, hogy melyik elem létezik molekulaként meg kel tanulni, de nem nehéz, pl gázok többnyire igen, nemesgázok sosem)

ugye van még az ionos és a fémes kötés. fémeknél nem beszélünk molekuláról

minden egyéb molekula vagy ionos vagy kovalens kötésű. ezt is meg kell tanulni, de nem nehéz. vagy elektronnegativitásokból kikövetkeztethető.

2010. febr. 8. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
a VII. főcsoport elmei ,az utolsó kivételével, mind kétatomos molekulaként fordul elő
2010. febr. 9. 17:21
 4/7 anonim válasza:

a nemfémek általában kétatomos molekulákat alkotnak,de vannak kivéltelek például a nemesgázok vagy a kén,ami 8 atomos molekulát képez

nemfém+nemfém->kovalens kötés

fém+nemfém->ionos kötés

2010. febr. 9. 17:30
 5/7 A kérdező kommentje:
huuuu nagyon köszönöm..végre értem ;)
2010. febr. 10. 17:58
 6/7 anonim válasza:
ha a két azonos atom elektronegativitása 2-nél nagyobb akkor kovalens kötés lesz, ha kisebb akkor fémes. molekuláknál ha az elektronegativitásuk különbsége nagyobb mint 2 akkor ionos, ha kisebb kovalens kötés ennyi
2014. nov. 30. 11:21
 7/7 Alex Leipzig válasza:
Triviális dolog, benne van a nevében. Ha egy molekula 2 atomos azt jelenti, hogy két atomból áll ennyi. A CO2 pl. már 3 atomos, mert 3 atomból áll stb.
2018. ápr. 18. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!