Fizikasok SOS! Mi a 2 fo oka annak, hogy a termosz megtaratja a benne tarolt folyadek homersekletet?
Figyelt kérdés
2015. jan. 21. 18:30
1/4 anonim válasza:
Az egyik hogy a szigetelése rosszul vezeti a hőt.
A másik nem tudom mi lehet, talán hogy kicsi a hő átadó felület.
2/4 anonim válasza:
Biztos az, hogy zárt, és a folyadék nem tud párologni.
3/4 supra01 válasza:
A termosz kettõs falú edény, amelynek két fala között vákuum van. Tulajdonképpen palack a palackban úgy, hogy csak a két edény nyílása érintkezik. Mivel a palackok között nincs levegõ, a hõ se vezetéssel, se konvekcióval (keveredéssel) nem áramolhat közöttük, csupán hõsugárzással juthat át az egyikbõl a másikba. De ez a hatás is csaknem teljesen kiküszöbölhetõ, ha a palackok felületét olyan anyaggal, például alumíniummal borítják, amely erõsen visszaveri a sugárzást. Mivel a nyílás kivételével sehol sem juthat ki a hõ a termoszból (és nem juthat bele), a meleg vagy a hideg ételek nagyon sokáig megtartják benne a hõmérsékletüket.
4/4 anonim válasza:
És még azért, mert megszavazta neki a kétharmad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!