Ammónium só a perklorátos üveg teteje körül?
Szervusztok!
Egy kórházi selejtezés során sikerült rátennem enyves mancsom néhány üveg nagyon régi perklórsavra (62% körüli, német felirat, legalább 40-50 évesnek saccolom). Az egyikük csiszolatos üvegben lakik és össze van zárva a többivel egy karton dobozban. Most vettem észre, hogy a csiszolatos üveg mellett a kartonon megjelent egy nedves folt, közepén szakadással, szakadás körül kristályokkal. Mikor kivettem az üveget, láttam, hogy a dugó körül a teteje és a nyaka csupa kristály. Mivel tudom, hogy ez a cucc nem játék, utánanéztem neten, hogy mi lehet a kristály. Találtam egy angol papirost, ami szerint, ha az üveg nyaka körül kristályok jelennek meg, azok csak ammónium sókból állnak és nem veszélyesek (ellentétben az üveg alján megjelenő kristályokkal, amik robbanásveszélyesek - ilyen nálam szerencsére nincs). Kérdésem: A karton nincs ammónia/ammónium forrás közelében, így is előfordulhat, hogy valahonnan beszerzi magának azt a sóképzéshez és ha igen honnan? Illetve, ha belerakom egy polietilén zacsiba (hogy ne egye tovább a dobozt), számíthatok arra, hogy azt is megeszi?
Mondtad hogy régi nagyon ergo bárhol lehetett korábban az üveg, vagy lehetett b'rmi mellette az elmúlt 40 év alatt.
A polietilént nem bántja, de azért figyelj a tárolására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!