Hogyan tudom kiszamolni, hogy A pontbol B pontba egy csovon keresztul vizet folyatok, mennyit veszit a hojebol mire odaer?
- A pont es B pont kozott 6m tavolsag van.
- A pontban a viz homerseklete 45C
- A pont es B pont kozott egy fem csovonkeresztul folyik a viz ez nem tudom szamit-e. 3/4" -os csovon keresztul.
- A ket pont kozott a kulso homerseklet -6C
- A viz megallas nelkul folyik
Koszi!
megallas nelkul, jo jo, de milyen sebesseggel? mert nem mindegy hogy egy oraig tart mig odaer, vagy egy masodpercig...
ugyanis a csofalon keresztul van egy holeadas, raadasul az is szamit hogy van e csokanyar, akarmi... a csofal anyaga is szamit, hogy mennyire vezeti a hot, kismillio dolog van, ezt igy nem lehet kiszamolni.
Megmerni szoktak, aztan azt mondjak hogy a csonek van egy "k" allandoja, ami megmutatja, hogy adott anyagra, adott hosszusagon mennyi a hoateresztese, de meg a terfogataramot is bele kell szamolni
Koszi az eddigi hozzaszolasokat.
- A cso sima rez cso, nem szigetelt.
- 4 kanyar van a csoben
- A sebesseget nem tudom megmerni sajna mert nincs ra eszkozom, de a csoben a nyomas 2bar ha ez mond valamit.
Azt mondjatok merni kell. Rendben, belatom valoszinuleg pontosabb is lesz a hianyzo adatok miatt,de akkor is lenne ket kerdesem meg.
- Szerintetek (es most tenyleg csak tippek erdekelnenek) kb. mennyit hulhet a viz nagysagrendileg? 1-2 C vagy tobb?
- Mennyi ido lehet mire viszonylag allandova valik a vegponton a homerseklet a mereshez?
koszi
> "Mennyi ido lehet mire viszonylag allandova valik a vegponton a homerseklet a mereshez?"
Mivel minden statisztikus alapokon nyugszik sosem lesz állandó a hőmérséklete, de szerintem egy 30 másodperc alatt már jó lesz erősen folyatva a vizet. :D Ezt egyébként tényleg érdemesebb megmérni, mint kiszámolni. Sok minden kéne hozzá. Olyan dolgok, amiket pontosan csak akkor tudsz, ha megint csak megméred, szóval jobban jársz, ha direktben kiméred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!