Milyen betegséget előzünk meg a konyhasó jódozásával?
Figyelt kérdés
2010. febr. 5. 16:21
4/6 anonim válasza:
A jódhiányt. Ennek súlyos formája a golyva.
5/6 anonim válasza:
Teljesen érthető módon a jódhiányt előzzük meg, ami kihat a jód-tartalmú pajzsmirigy hormonjaink működésére (hipotireozis) (T3,T4), ezek csökkenése miatt nő a TSH szint, ami fokozott termelésre készteti a pajzsmirigyet, ami, hogy a megnövekedett igénynek eleget tegyen növekedésnek indul, ennek kóros megjelenése a golyva.
6/6 anonim válasza:
Születési rendellenességet is: kretenizmust! Természetesen a golyvát is, de népegészségügyi szempontból előbbi is nagyon jelentős, és legegyszerűbb mód erre a konyhasó jódozása. Ha már kialakult a kretenizmus visszafordíthatatlan, így csak megelőzni lehet.
z
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!