Mi történne, ha ma eltűnne a holdunk?
Google.hu-ra ha beírod ezt a kérdést, sokkal okosabb emberek válaszát fogod megtalálni, mint gyakorin. Ennyire nem kéne lustának lenni. Nem professzorok dolgoznak a gyakorin, hogy mindenre megbízható válasszal fognak szolgálni. Ha valamit akarsz tudni: google.
Ha ott nem találod, és még mindig érdekel, akkor gyakori.
És ne mondd, hogy "hát én nem találtam róla google-ben semmit", ugyanis ctrl+c ctrl+v-ztem a kérdésedet, pontosan 1420 találat van rá. Sok sikert!
Ár-apály jelenségek megszűnnének, kipusztulna egy csomó állatfaj, ami megint egy csomó állatfaj pusztulását vonná maga után.
A Földünknek ferde a tengelye és úgy kering a Nap körül. Ezt a tengelyferdeséget a Hold keringése stabilizálja. Ha eltűnne a Hold, a tengelyünk nem folyamatosan 23,6 fokban állna, hanem elkezdene imbolyogni, kaotikussá válna az időjárás, az egész földi áramlatrendszer felborulna, ami még több faj kipusztulását vonná maga után. A növénytermesztést nem tudnánk megvalósítani a mai formában az időjárás kaotikussága miatt, éhezések lennének, háborúk törnének ki, sok-sok millió ember halna meg.
Többieknek köszönöm és
#2, Bocsáss már meg hogy nem matematikai példákat írtam ebbe a témakörbe, mint a legtöbben, de tényleg! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!