Ezekből a számjegyekből milyen dátumokat tudsz kirakni?
0, 2, 3, 8
(pl a 0, 1, 2, 3ból: 12.03.)
Nem sokat.
Mivel max 12 hónap van, ezért a hónap nem kezdődhet 2 3 és 8 számokkal, marad a 0.
Tehát lehet 02.XY 03.XY 08.XY.
Ha nem használjuk el a 8-ast a hónapra, akkor csak 28 lehet, mert max 31 napos a hónap, de ekkor a 2-es elhasználódik a napokra, marad a március:
Tehát lehet 03.28.
Ha elhasználjuk a 8-ast a hónapokra, akkor marad a 2 és a 3 napokra, de mivel 32 napos hónap nincs, ezért csak 23 lehet a sorrendjük.
A másik lehetőség: 08.23.
köszi!
tudtam, h ez a 2 válasz van, csak biztoságból feltettem. Amúgy nagyon érdekes, h ez a 2 dátum a tesóm és az én szülinapom. :)
Ki lehet számolni.
Annak, hogy az első gyerek e két nap egyikén szülessen, 2/365 az esélye, ami kb 5,4%. Annak, hogy a második a másik napon, annak 1/365. Össze kell szorozni a kettőt. Kb 0,0015% jön ki. Azaz kb tízezer testvérpárból 1 vagy kettő születik így.
A világon lehet kb mennyi kéttagú testvérpár... azért biztosan van... szóval lehettek így egy páran. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!