Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi válthatja ki a legjobb...

Mi válthatja ki a legjobb érzetet az emberben?

Figyelt kérdés

A jelenleg ismert anyagok közül mi az ami legjobb érzetet váltja ki. Van olyan kémiai anyag ami olyan intenzív érzést biztosít, mint az orgazmus?

pl. endorfin vagy akármi.

2014. dec. 18. 19:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hohó, hogyne lenne. Én még nem próbáltam kemény drogot, de azt mondják bőven megfelel ennek a kritériumnak! A negatív hatásait gondolom nem kell részletezzem.
2014. dec. 18. 20:43
 2/13 A kérdező kommentje:
pl. heroin?
2014. dec. 18. 21:20
 3/13 anonim ***** válasza:

pl. heroin.

de ne probald ki, mert sajnos fuggoseget is okoz, a jo erzes elmulik, utana mar csak azert szurod magad hogy ne legyel xarul.

2014. dec. 18. 21:49
 4/13 anonim ***** válasza:
Tehát olyan nincs, amit a végletekig lehet használni. Az összes drog olyan, hogy egy idő után több kárt okoz, mint élvezetet.
2014. dec. 18. 21:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele. Nekem bőven elég öröm egy jó nő, egy jó mozifilm, egy sörözés a haverokkal. De Isten őrizz a kemény drogoktól.

(Persze a sör alkoholt tartalmaz és tképpen legális kábítószer, de a károssága nem mérhető a kemény drogokéhoz...)

Egy átmeneti, a valóságtól elszállt öröm nem éri meg, hogy fölboruljon az ember élete...

Esetleg úgy próbálnék kemény drogot, hogy egy profi orvos csapat van mögöttem és nagyon jól tudják, hogy egyszeri alkalommal meddig lehet menni bármiféle károsodás nélkül.

2014. dec. 18. 22:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

3 olyan fő anyag van a szervezetünkben, ami boldogságérzetet ad, mindegyik kicsit máshogyan:

Endorfin - élvezet

Szerotonin - öröm, boldogság, szeretet, bizalom

Dopamin - elégedettség, tettrekészség, önbizalom

Ezekre mind van legális és illegális szer is.

-Endorfinra a legerősebb kiváltó szer a heroin, legális alternatívái a morfin tartalmú fájdalomcsillapítók vagy a szex, sport.

-Szerotoninra a legerősebb illegális szer az MDMA (metiléndioxi-metamfetamin, ismertebb nevén ecstasy), legális alternatívái az SSRI hatásmechanizmusú antidepresszánsok vagy egy ölelés.

-Dopaminra a legerősebb illegális szer a kokain vagy talán a metamfetamin, bár ezeknek erős adrenalin-felszabadító hatásuk is van. Legális alternatívái pl. a kávé, tea, kakaó vagy egy sikerélmény.

Látható, hogy a fent említett drogok az élet legfontosabb pozitív elemeinek hatását utánozzák az agyban, és mivel ilyen széles spektrumban képesek látszólag kielégíteni az emberi igényt a boldogságra (becsapva az agy jutalmazóközpontját), piszok erős függőséget tudnak kialakítani - szertől függően pszichikait vagy fizikait és pszichikait.

Ezeken kívül persze még sok olyan neurotranszmitter létezik, ami a jóérzésért felelős, pl. anandamid receptorok, amiket marihuánával lehet aktiválni, dopaminon keresztül közvetve okoz jóéretet és függőséget, vagy az alkohol GABA antagonistaként szintén közvetve, nikotin az acetilkolin receptoraihoz köt, közvetve dopamint szabadít fel stb.

2014. dec. 18. 22:47
 7/13 anonim ***** válasza:
Melyik drog használható fogyókúrához? Dopamin?
2014. dec. 19. 01:13
 8/13 anonim ***** válasza:
És sajnos a kemény drogok közül sok már egyetlen használat után függőséget okozhat.
2014. dec. 19. 01:17
 9/13 anonim ***** válasza:
47%
Ólom golyó is erős hatást képes kiváltani.
2014. dec. 19. 09:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Tiszta oxigén.

Idővel Kitisztul az elme, megszűnnek a görcsök, fájdalmak mind a testben, mind a lélekben

2014. dec. 19. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!