Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen adatokból jön ki, hogy...

Milyen adatokból jön ki, hogy 1W 1liter vizet 1 óra alatt 1°C-al emel meg?

Figyelt kérdés
Meg ez milyen környezeti hőmérsékleten van így? Mert szerintem -20°C-ba több hőt von el a környezet, mint +20°C-on, így nem emelkedhet ugyanannyit a hőmérséklete.

2014. dec. 15. 22:50
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azért, mert a -1-es kifejezésből nem tudtam volna, hogy az amit te írtál? Most nem ez a lényeg. A kicsit befolyásoló dolgokat ne nézzük! Gondolom a sugárzással leadott hő pár liter forrásánál többszáz Wattal melegítve nem változtat annyit az időben, mint a fajhő. Most az, hogy azt mondod nem ismerjük a teljesítményt az sem igaz. Duplán nem igaz. A mikró hátuljára nagyobb teljesítményt írtak, mint amiket ki lehet választani, ha jól emlékszem. Vagyis a veszteséget beleszámították a kiválasztható értékeknél. De ha nem, akkor is szerintem mikró és mikró közt rettenetes hatásfok különbség nincs, így lehetne számolni egy átlag veszteséggel, de ezek aránylag kicsik. De egy érték, ami megfeleződik, és így az idő is megfeleződik, az már nagy különbség. Az befolyásolhat perceket. Legalábbis ha dT*m*c/P=t-vel számolok akkor azonos értékek jönnek ki a te képleteddel. És ha a c feleződik az idő is. Én a fajhő hőmérsékletfüggésének beleszámolási módját kérdeztem, mondjuk táblázatkezelőben.
2014. dec. 26. 23:40
 12/15 Silber ***** válasza:

[link]

Forrás:

[link]

2014. dec. 27. 00:17
 13/15 Silber ***** válasza:
Ez gyakorlatilag semmi.
2014. dec. 27. 01:02
 14/15 A kérdező kommentje:

De itt: [link]

meg itt: [link] 2-4 közt változik.

2014. dec. 27. 01:19
 15/15 Silber ***** válasza:
Igen. Azért, mert más a jég, más a folyékony víz, és más a vízgőz. Ezért mondtam, hogy olvass utána a témáknak.
2014. dec. 27. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!