Kalcium pezsgőtabletta, C vitamin tabletta, stb?
Mi a véleményetek ezekről. Képesek rendesen felhasználódni a szervezetben? Nem károsak esetleg? Túl sok kálcium okozhat bajt a férfiaknál azt olvastam. A csontokba és porcokba ha csak sima Ca pezsgőtablettát iszom képes beépülni? Télen is, hogy nem ér annyi napsugárzás? Azért ezt a kettőt kérdezem mert ezek azok miket szoktam "szedni".
A válaszokat köszönöm.
Normális étkezés mellett egészséges embernek nincs szüksége ezekre.
A C vitamin vízben oldódó, ezért max. 4-5 óráig hat. A vesét meg lehet vele terhelni.
A kalcium túladagolva meszesedést okozhat.
Megfázás esetén jó kombináció, egyébként szerintem ne szedd.
Kivéve: csontritkulás, hiánybetegség, erős dohányzás, élsportolás esete.
A C vitamin vagy L-aszkorbinsav vízben jól oldódó anyag.
Az az állítás, mi szerint megterheli a vesét, ha belőle a jelenleg, hivatalosan elfogadott mennyiségen túli mennyiséget veszünk be, bizonyíthatóan helytelen. További megfigyelések szerint a tiszta L-aszkorbinsav (ld. gyógyszertárban por alakban kapható) hatásához képest a természetes közegében pl. citromban lévő molekula hatékonyabb.
C-vitamint érdemes szedni nagy mennyiségben. Nincsen semmi bizonyíték arra, hogy lenne jótékony hatása napi 2000 - 3000 mg-nak, de szerintem Szentgyörgyi Albert életkora elég indok ahhoz, hogy mindenki fogyasszon naponta ennyit belőle.
"A C-vitamin felfedezéséért Nobel-díjjal kitüntetett Szent-Györgyi Albert élete során napi 1000 milligrammot szedett a vitaminból, idősebb korában (93 évesen hunyt el) és betegség idején az adagot 8-9000 milligrammra növelte. "
Torok problémák esetén megelőzésnek és immunerősítőnek, illetve vírusos fertőzések esetén a kalcium sokszor megoldást jelent.
A C vitamin (hiába eszek minden nap 2-3 paprikát) bizony szükséges számomra a téli időszakban. Ezek nélkül könnyebben elkapom a fertőzéseket, amit szerencsétlenségünkre az egész világ terjeszt a nyílt légtérbe való tüsszögéssel és köhögéssel.
Köszönöm a válaszokat!
A C vitamint azért mondtam, hogy + védelmet jelentsen a megbetegedések ellen.
A Ca-t pedig mert fája térdem, ropogni is szokott. Túl van erőltetve. Régebben (valamelyest most is) túlsúlyos voltam és nem tett jót neki. Szoktam futni, de csak hetente párszor 1.5-2km-t.
Tudom én, hogy növényekből jobban felszívódik (+ásványi anyagok) a Ca és C vitamin de így télen nem lehet normális gyümölcsöt/zöldséget kapni. Nem bízok a fagyasztott (persze ha csak fagyasztott az még jobb eset), utánkezelt (etilén) termékekben. Falun élek, van lefagyasztva zöldség. Azokat szoktam enni+még az almaidőszakból maradt meg 1-2láda alma (mint mindig hozzáteszem). Ezeken felül szedem a vitaminokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!