Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért habzikfel a kóla elporít...

Miért habzikfel a kóla elporított konyhasó hatására?

Figyelt kérdés

2014. dec. 12. 17:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Az oldott szilárd anyagok befolyásolják a gázok oldhatóságát a folyadékokban.Azaz az oldott só kiszorítja az oldott széndioxidot a kólából.
2014. dec. 12. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Ozmium42 ***** válasza:
Ezen kívül a nem oldott sókristályok nagy felületet biztosítanak a szénsav bomlására, így az felgyorsul.
2014. dec. 12. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ld.: Oláh György OKKV Gondolkodtató kérdések (18 pont) 2. kérdését.

[link]

2014. dec. 13. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!