Mi az oka annak, hogy a koktélokban az egymásra rétegezett, egymásban egyébként jól oldódó színes folyadékok jó ideig nem keverednek össze?
Figyelt kérdés
2014. dec. 5. 11:15
3/6 Wadmalac válasza:
A sűrűség miatt fontos a rétegzési sorrend. Persze magasabb viszkozitású összetevők (tejszín, szirupok) esetén egy darabig "úgy maradhat" akkor is, ha a kisebb fajsúlyú összetevő kerül alulra, de azért biztosabb az eredmény, ha a viszkozitás és a sűrűség "összedolgozik" a stabil eredményen.
4/6 anonim válasza:
Nem szép dolog így meoldani a kérdéseket, az Oláh György Országos kémiaversenyre te.
6/6 anonim válasza:
Ha az eltérő sűrűségű rétegeket sikerül olyan óvatosan tölteni (esetleg kanál, vagy segédeszköz mellett), hogy öntéskor nem keveredtek össze, akkor mozdulatlan állapotban később csak a diffúzió az, ami a keveredést okozza. Ez pedig hűtött folyadékokban lassú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!