Ó, ezt nemrég tanultam kémiából. Valahogy úgy néz ki a dolog, hogy amikor elkezded melegíteni, érthető módon megolvad és így világossárga folyadékot kapsz. További melegítésre a kénmolekulák gyűrűi "felnyílnak", az így keletkezett láncok pedig egymásba gabalyodnak. A kén ekkor lesz egy barnás, nehezen folyó, sűrű trutymó. Mikor tovább melegíted, ezek a láncok széttöredeznek, így a kén ismét hígan folyik. Ha csodás dolgot akarsz alkotni, akkor ezt hirtelen lehűtöd, ami azt eredményezi, hogy a már amúgy is rohadtul összezavarodott kénmolekulák nem tudnak eredeti állapotukba visszarendeződni, ezért jobb híján egy feketés, gumiszerű dzsuvává alakulnak, ami az amorf kén névre hallgat.
Remélem, segítettem! :)
Azután ha már szereztél amorf ként, évek múlva láthatod, hogy elkezd ismét szépen-lassan kikristályosodni. :)
A kén amorf, gumi szerű állapotának nem értem, hogy mi köze a gumigyártáshoz.
Nem attól lesz a gumi gumi, hogy a kén egy állapotában gumiszerű trutymó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!