A Hubble-állandó gyakorlatilag micsoda?
az univerzum korának a reciproka.
Az univerzum korának fordított értéke???
Igen. H=74,2 km/s/Mpc
1/H= 0,013 s.Mpc/km
1 pc=3.01.10^13 km, 1 Mpc =3.01.10^19 km
Behelyettesítve:
1/H= 0,013 s.3.01.10^19 km/km = 0,039.10^19 s = 4,51.10^12 nap = 12,4 miliárd év.
"Az univerzum kora, az ugye nő -azaz változik. Tehát a belőle képzett mennyiség- a Hubble állandó is változik."
Hát ez elég furcsa érvelés.
A H nem a korból van képezve, tehát emiatt éppenséggel lehetne teljesen constans is. Azt fejezi/fejezné ki, hogy minél messzebb van pl. egy galaxis, annál gyorsabban távolodik tőlünk is és másoktól is persze.
Ezt az állandót gyakran korrigálták, de az a legidegesítőbb, hogy kb 10 éve kiderült, hogy folyamatosan nő, azaz a világunk egyre gyorsulva tágul.
Amikor a Hubble-állandó értéke meg lett állapítva, akkor még az univerzum tágulását egyenletesnek tartották.
Korrigálták.
Namármost az univerzum korának meghatározásánál manapság számolás közben figyelembe veszik, hogy a tágulás visszafelé számolva egyre kisebb?
Először azt hittem, ez teljesen értelmetlen szó. Később elolvastam figyelmesebben, és rájöttem, hogy ez egy mondat, csak a megfogalmazója annyira hülye, hogy nincs tisztában a helyesírással és azzal, hogy a szavakat el kell választani.
Ezek után nem meglepő az, hogy hülyeség az, amit ilyen sajátos stílusban, a legalapvetőbb helyesírási elvek ismeretének hiányában be akart pötyögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!