Lánggal égnek azok az anyagok is, amelyekből égés közben éghető gázok vagy gőzök keletkeznek.
A tiszta hidrogéngáz is lánggal és és vízgőz keletkezik. A vízgőz éghető? Nem igazán értem..
2014. nov. 16. 12:08
1/5 anonim válasza:
A vízgőz nem éghető, hanem ahogy a hidrogén elég, OXIDÁL, és víz keletkezik a tároló edény falán. Minden égés, OXIDÁCIÓ, ha magát az égés fogalmát nem tudod, akkor nem is fogod érteni az egészet. De remélem, hogy tömören leírtam a lényegét :)
2014. nov. 16. 14:35
2/5 A kérdező kommentje:
Úgy látom te nem érted... Tudom, hogy a vízgőz nem éghető. Erre irányult a kérdésem. Mivel a könyv azt írja, hogy azok az anyafok, amelyekből égés közben éghető gőzök keletkeznek, lánggal égnek. De neked nem sikerült választ adnod a kérdésemre, mivel te nem érted az égést úgy látom. Ha értenéd nem adtál volna egy teljesen elkanyarodó választ a kérdésemre...
2014. nov. 16. 14:57
3/5 A kérdező kommentje:
Ja! és értem a 35%-ot :)
2014. nov. 16. 14:58
4/5 anonim válasza:
"A vízgőz éghető??" Erre mi mást tudnék, mondani minthogy NEM. Ezen mit nem értesz?? Minden szerver/szervetlen anyag tökéletes égéskor lánggal és, és gőzök/gázok szabadulnak fel. Gondolj bele, begyújtasz otthon a kazánban. Egészen addig lobogó lánggal ég, amíg le nem zár a kazán, és nem kap elég levegőt. Ha elveszed tőle az égéshez szükséges levegőt (oxigént), tökéletelen égés jön létre, amikor keletkezhetnek mérgező, káros hatású gázok.
2014. nov. 16. 15:07
5/5 Ozmium42 válasza:
Üdv!
Ezt azért ne vedd szabályszerűségnek. A lánghoz éghető gáz kell, semmi más. Ha például egy szilárd anyagot, például fát égetsz, annak azért lesz lángja, mert ahogy a fa ég, roncsolódik, kipárolognak, kirepülnek belőle anyagok, amikor a levegőben égnek el. De ha én csak egy hidrogén gázáramot gyújtok meg, abban maga a hidrogén az, ami éghető gáz, ez ég el, ez okozza a lángot, és a víznek ebben nincs szerepe. Tehát a hidrogén esetében a "fa" nem a hidrogén, hanem a hidrogén "szerepe" azé a gázé, ami a fás példában a fából kipárolog. Az égéstermék pedig végső soron minden esetben egy adott körülmények között tovább nem égethető gáz, ez eltávozik a reakciótérből.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!